OSVETA RUSIJE: Samo nekoliko sati nakon napada u Sankt Peterburgu, ruski avioni zasuli bombama teroriste bliske Ankari

Nedugo nakon što se u Rusiji u metrou u gradu Sankt Peterburgu dogodio teroristički napad ruski i sirijski bombarderi krenuli su u odmazdu i neprekidno bombardiraju položaje DAIŠ-a i ostalih terorista oko Damaska.

Bombarderi u niskom letu nadlijeću glavni sirijski grad i gađaju položaje terorista u istočnoj Guti, Jobaru i Kabunu, javlja Večernji list. ‘ Detonacije u samom centru Damaska, gdje se nalazimo, toliko su jake da se trese cijeli grad.’ Kao i u okolici Damaska, ruski i sirijski bombarderi ne miruju niti na području Homsa i Hame, gdje gađaju položaje terorista bliskih režimu u Ankari..

U eksploziji na stanici podzemne željeznice u Sankt Peterburgu poginulo je najmanje deset osoba, a više desetina ih je povrijeđeno. Do sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Napad u Sankt Peterburgu izveo muškarac iz Kirgstana?

Zaadnje informacije govore kako je osoba osumnjičena za izvođenje terorističkog napada tijekom jučerašnjeg dana u Sankt Petersburgu muškarac iz Kirgistana koji je imao rusko državljanstvo. Informaciju su jutros potvrdile sigurnosne službe ove centralnoazijske države.

Posjetimo, u napadu je, prema zadnjim vijestima, poginulo ukupno 11 osoba dok ih najmanje 45 ranjeno.

Detalji o napadaču još nisu poznati, no, pojedini izvori navode kako je bio u 20-ima. Nadalje, također nije potvrđena informacija je li ovo bio samoubilački napad ili ne – neki izvori objavili su kako se napadač raznio, no službene potvrde za ove tvrdnje još uvijek nema.

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji se nalazio u gradu za vrijeme napada, posjetio je sinoć lokaciju gdje je napad izveden te je položio cvijeće.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj