ITALIJANSKI MEDIJI: Manchester United za Perišića izdvojio 60 miliona eura

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (28), koji ove sezone igra odlično za milanski Inter, prema navodima italijanskih medija, glavna je “meta“ engleskog i evropskog velikana Manchester Uniteda. Navodno, klub sa Old Trafforda za dovođenje Perišića izdvojio je 60 miliona eura.
U jutrošnjim izdanjima italijanskih novina ističe se da je Jose Mourinho, menadžer Uniteda, jasno poručio kako je neophodno obnoviti ekipu tokom prelaznog ljeta. Navodno Perišić je na vrhu njegovih želja.Naglašava se da su pregovori u toku već nekoliko sedmica, te da je Mourinho zbog sjajnog krilnog napadača nedavno boravio u Zagrebu. United će u pravcu realizacije transfera ubrzati svoje napore, kako bi preduhitrio Chelsea koji je, također, zainteresovan za Perišića.Manchester United za Perišića izdvojio 60 miliona eura

Dodaje se da je United za dolazak Hrvata spreman platiti 60 miliona eura. S druge strane Interu je očajnički potrebna unosna prodaja prije 30. juna kako bi izbjegao sankcije zbog finansijskog fair-playa i na taj način omogućio vlasnicima Suning grupi da tokom ljeta ulaže u klub.

Perišić je u Inter stigao iz njemačkog Wolfsburga u ljeto 2015. godine za 16 miliona eura. Od tada je odigrao 68 takmičarskih utakmica i postigao 18 golova. Prethodno je igrao za Sochaux, Roeselare, Club Brugge i Borussiju Dortmund. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 54 puta i dao 16 golova.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj