SUSRET AMERIČKOG PREDSJEDNIKA I JORDANSKOG KRALJA: ‘Trump razumije sukob između Izraelaca i Palestinaca, on ima hrabrosti i požrtvovanosti da uspostavi mir’

Jordanski kralj Abdullah II Pozdravio je hrabrost i posvećenost američkog predsjednika u traženju mirovnog rješenja izraelsko-palestinskog sukoba.

Slikovni rezultat za trump and king abdullah

“Vidio sam kako predsjednik i njegova ekipa od početka sa svakim od nas u regiji rade na rješenju izazova s kojima su suočeni Izraelci i Palestinci”, ustvrdio je jordanski kralj na konferenciji za novinare održanoj s američkim predsjednikom u Bijeloj kući.

Kralj Abdullah II drži da predsjednik Trump razumije nijanse izazova sukoba između Izraelaca i Palestinaca zbog kojih su svi napori za uspostavu mira na mrtvoj tački već tri godine i nakon neuspjeha u aprilu 2014. administracije Baracka Obame i njegovog državnog sekretara Johna Kerryja. “Vjerujem da on ima hrabrosti i požrtvovanosti da u tome uspije”, rekao je Abdullah II.

“Naslijedio sam nered, bilo da se radi o Bliskom istoku, Sjevernoj Koreji i puno drugih”, rekao je Trump, aludirajući na svog prethodnika Baracka Obamu.

Prošle srijede je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas rekao da Donald Trump ozbiljno želi riješiti sukob na Bliskom istoku. U aprilu je predviđen susret dvojice predsjednika u Bijeloj kući.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj