DETALJI TERORISTIČKOG NAPADA U STOKHOLMU! Policija objavila sliku potencijalnog napadača!

Švedska policija izjavila je da još uvijek niko nije uhapšen u vezi sa današnjim napadom u Stokholmu. Švedski premijer, Stefan Leven je istakao da sve indicije s kojima vlasti raspolažu upućuju na to da se radi o “terorističkom napadu”.

Najmanje tri osobe poginule su danas u Stokholmu, glavnom gradu Švedske nakon što je kamion udario u jedan poslovni prostor velike robne kuće. Informaciju o tri poginule osobe objavio je Švedski radio, a nacionalna televizija SVT objavila kako je poginulo najmanje pet osoba.

Švedska policija ranije je saopštila kako su dobili dojavu da je kamion udario u poslovni prostor u ulici Drotningatan, te da je tom prilikom povrijeđeno više osoba.

Do sada najpoznatiji napad u Stokholmu dogodio se 11. decembra 2010. godine, kada je Šveđanin iračkog porijekla Taimour Abdulwahab al-Abdaly u centru grada detonirao dva uređaja, od kojih ga je jedan usmrtio.

Kamion uletio među ljude u centru Stokholma, ima mrtvih, sumnja se na teroristički napad

 

Portparolka Švedske obavještajne službe SAPO Nina Oldermalm Šej, saopštila je da je ulijetanje kamiona “namjeran napad” i da ima mrtvih i mnogo povrijeđenih, navodi AFP.

Švedska policija izdala je upozorenje da građani izbjegavaju centar grada, naglasivši da je u toku mogući teroristički napad.

Jedan od svjedoka rekao je za Rojters da se u centru švedske prijestonice mogu vidjeti tijela pokrivena ćebadima.

Incident se dogodio nešto prije 13 sati nedaleko od najveće pješačke ulice u Stokholmu, prenio je Rojters.

Kamion otet od pivare “Spendrups” zakucao se u tržni centar “Åhlens Mall”. Svjedoci kažu da je vozač imao balaklavu na glavi. Drugi očevidac je potrvdio da je došlo i do pucnjave u tržnom centru. Švedska televizija SVT navodi da su se čuli pucnji, prenio je AP, a švedska novinska agencija TT saopštava da je saobraćaj u metrou Stokholma obustavljen.

Policija objavila sliku napadača iz Stokholma

Švedska policija pokazala je sliku osobe za koju kažu da je doveden u vezu sPolicija objavila sliku napadača iz Stokholmaa napadom kamionom u centru Stokholma, prilikom čega su tri osobe poginule, a više je povrijeđeno.

Šef odsjeka policije za nacionalne operacije Mats Leving rekao je da je slika nastala u vrijeme napada, u neposrednoj blizini mesta incidenta, javlja Rojters.

“Imam sliku osobe koja je viđena na lokaciji u tom momentu u vremenu. Želimo da stupimo u kontakt sa ovom osobom”, rekao je Leving na konferenciji za štampu.

Na zrnastoj slici koju je policija pokazala vidi se čovjek koji nosi jaknu sa tamnom kapuljačom, tamne pantalone i svjetlu majicu.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Koliko ima kako Erdogan uputi prijetnje Europljanima ????

    Reply

Komentiraj