RASPADA LI SE ‘AMERIČKA KOALICIJA’ U SIRIJI? Nakon što je Moskva obustavila ‘crvenu liniju’ sa Pentagonom, koalicija suspendovala sve dalje napade!

Ministarstvo odbrane Rusije će od danas obustaviti “crvenu liniju” sa Pentagonom, saopšteno je sinoć u Moskvi, preneo je Tas s. Odgovarajuća nota već je uručena američkom vojnom atašeu, rekao je novinarima predstavnik za medije ruskog Ministarstva Igor Konašenkov.

“Prije oko sat vremena u ruskom ministarstvo pozvan je vojni ataše američke ambasade kome je zvanično uručena nota o tome da ruska strana od 8. aprila obustavlja ispunjavanje svojih obaveza u okviru Memoranduma o razumijevanju između MO i Pentagona s ciljem sprečavanja incidenata i osiguravanja bezbjednosti za letove aviona u okviru operacije u Siriji”, rekao je on.

Konašenkov je dematovao izvještaje američkih medija o tome da je Rusija zadržala “crvenu liniju” sa Pentagonom.

Suspendovane operacije!

Belgijski ministar odbrane Steven Vandeput  je obraćajući se belgijskim medijima o pitanju djelotvornosti mehanizma suradnje postavljenog s ruskom vojskom kazao: „Međunarodna koalicija  iz dana u dan prati kako se situacija razvija.” On je, također, najavio da će operacije biti suspendirane „do daljnjeg”.

Dvadeset koalicijskih partnera, među kojima i dvije ‘ne-države’ EU i Arapska liga, pružaju zračnu podršku ili obezbjeđuju vojnu opremu. Ostatak koalicije od 62 države zadužen je za logističku ili humanitarnu pomoć.

 

(Global CIR)

Komentiraj