TRUMP SNIMLJEN U RATNOJ SOBI U TRENUCIMA BOMBARDIRANJA SIRIJE: Namrgođeno lice i najbliži suradnici- što otkriva nesvakidašnja fotografija?

Donald Trump ovog je tjedna odradi osvoju prvu veliku vojnu operaciju, napad krstarećim raketama na sirijsku zračnu bazu. Operaciju je pratio iz sigurne sobe na svojem imanju Mar-a-Lago na Floridi.

Fotografija otkriva namrgođenog Donalda Trumpa koji skupa s još dvadesetak suradnika prati napad američke vojske na zračnu bazu sirijskog predsjednika Bašara al-Assada.

Sliku je objavio glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer. Radi se zapravo o sigurnoj sobi opremljenoj visokim sigurnosnim standardima. Poanta je da se onemogući bilo kakvo potencijalno prisluškivanje, nadzor ili pak curenje informacija.

Prikaži sliku na Twitteru

Mnoge je fotografija podsjetila na sliku bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame koji je također iz ratne sobe promatrao akciju likvidacije Osame bin Ladena. Te su dvije fotografije snimljene iz istog kuta.

Promatrao ispaljivanje raketa

Trump je sa suradnicima snimljem u četvratk u 21:15 sati, nakon što je večerao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. U sobi su se nalazili Trumpov zet Jared Kushner, ujedno i posebni savjetnik te državni tajnik Rex Tillerson, dok su preko videokonferencije na sastanku sudjelovali potpredsjednik Mike Pence, ministar obrane James Mattis te general Joseph Dunford, piše CNN.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj