IZVISIO U HAMBURGU? Luksuzni njemački hotel odbio ugostiti Trumpa i njegovu pratnju tokom predstojećeg sastanka predsjednika država grupe G20

Luksuzni hamburški Four Seasons hotel odbio je ugostiti američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovo izaslanstvo tijekom sastanka predsjednika država skupine G20, koji će se u srpnju održati u Hamburgu, javlja u ponedjeljak hamburški dnevnik Hamburger Abendblatt.

“Hotel Fairmont Four Seasons odbio je upit izaslanstva Donalda Trumpa, tako da se zasad još ne zna gdje će američki predsjednik odsjesti”, prenosi Hamburger Abendblatt.

Tramp u problemu, nema gdje da odsjedne u Hamburgu

S obzirom na to da su svi prikladni luksuzni hoteli u to vrijeme već zauzeti, spekulira se o tome da bi američko izaslanstvo na čelu s Trumpom moglo odsjesti u berlinskom hotelu Adlon te da bi tijekom samita G20 7. i 8. srpnja moglo letjeti za Hamburg, koji je udaljen oko 250 kilometara zračne linije od Berlina.

U prilog toj opciji govori činjenica da luksuzni hotel Adlon ima iskustva u ugošćavanju gostiju visokog sigurnosnog rizika te da se hotel nalazi tik uz veleposlanstvo SAD-a u Njemačkoj.

Hamburška policija je istodobno priopćila kako će svi visoki gosti samita odsjesti u “središtu Hamburga”. Za razliku od ostalih sudionika samita G20, za koje hamburška policija ima podatke o mjestu odsjedanja tijekom boravka u Hamburgu, o američkom izaslanstvu policija ne posjeduje “nikakve informacije”.

Tijekom susreta na vrhu u Hamburgu većina luksuznih hotela je već rasprodana, a u međuvremenu i hoteli s dvije zvjezdice na širem gradskom području traže 350 eura za noćenje bez doručka.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj