SVE OČITIJI RASKOL U TRUMPOVOJ ADMINISTRACIJI? Haley i Tillerson moraju ozbiljno popričati: Daju oprečne izjave o sudbini Sirije i Assada!

Nikki Haley i Rex Tillerson moraju ozbiljno porazgovarati. Naime, dvije najistaknutije figure američke vanjske politike u nedjelju su pokušali opravdati Trumpove udare na Siriju nudeći dva suprotna argumenta. Haley, američka ambasadorica pri UN-u, zauzela za promjenu režima u Siriji, dok je državni tajnik Tillerson ustvrdio da bi takav razvoj događaja mogao pogoršati situaciju. Predsjednik nije javno komentirao pitanje promjene režima nakon udara.

Slikovni rezultat za HALLEY AND TILLERSON

Zašto je ovo bitno? Zato što su intervencionističke snage u Trumpovoj administraciji upravo dobile prvu bitku – Bannon koji je bio protiv sirijskih udara je smijenjen – ali ne očekujte američkih izolacionista da će odustati tako lahko. Činjenica da su njihove razlike očitovane javno sugerira da ova dva tabora i nekomuniciraju jedni s drugima. Što je neuobičajeno.

Haley je gostujući kod Jakea Tappera na CNN u emisiji „Stanje nacije” kazala: „Promjena režima je nešto što mislimo da će se dogoditi, jer sve stranke će na kraju vidjeti da Assad nije vođa koji treba imati mjesta u budućnosti Sirije.. . ne postoji nikakva mogućnost političkog rješenja dok je Assad na čelu režima.”

Tillerson je u međuvremenu gostovao kod Georgea Stephanopoulosa na ABC-u u emisiji „This Week” gdje je kazao: ‘Kad uzmemo nasilnu promjenu režima u Libiji, gdje je situacija i dalje vrlo haotična, a rekao bih i da Libijci ne žive više baš tako dobro, onda mislim da moramo naučiti lekcije o tome što je pošlo po zlu u Libiji kada je odlučeno da ‘mora doći’ do promjene režima’.

 

 

(Global CIR)

 

Komentiraj