STRATEŠKE ATOMSKE SNAGE SU SPREMNE! Šojgu: U bojevoj pripravnosti se nalazi 99 lansirnih rampi, a od njih je 96 odsto stalno spremno da odmah budu ispaljene rakete!

Strateške atomske snage Rusije nalaze se na potrebnom nivou i garantovano mogu da obave zadatke koji se pred njih postave. U bojevoj pripravnosti se nalazi 99 lansirnih rampi, a od njih je 96 odsto stalno spremno da odmah budu ispaljene rakete, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na zasjedanju kolegijuma tog ministarstva, na kojem se razgovaralo o projektu nove etape modernizacije naoružanja i vojne tehnike od 2018. do kraja 2025. godine.

Šojgu kaže da je znatno ojačana “atomska trijada” na kopnu, moru i vazduhu i da je sada naoružana sa 60 odsto savremenog naoružanja.

Izjava ruskog ministra odbrane može da se dvojako tumači: kao “sedativ” onima koji su se uplašili poslije američkog raketiranja sirijskog aerodroma ali i kao poruka zapadnim “jastrebovima” da Rusija ima čime da odgovori ako neko krene u veliki rat.

Nije tajna da Rusija modernizuje sve rodove svoje armije, jer je u vrijeme vladavine Borisa Jeljcina zbog besparice bila na žestokoj dijeti. Ministar Šojgu tvrdi da Kopnena vojska RF sada ima 42 odsto modernog oružja, a vazdušno-kosmičke snage 66 odsto dok mornarica ima 47 odsto novog naoružanja. U cjelini ruske oružane snage sada imaju 58 odsto modernog oružja i vojne tehnike.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Ne miriše to na dobro.

    Reply

Komentiraj