PAKLENA BUKTINJA U MOSTARU: Požar progutao veliki trgovački centar

Veliki tržni centar Bingo u predgrađu Mostara u potpunosti je izgorio u subotu navečer, a prve štete procjenjuju se na više miliona eura.

Slikovni rezultat za izgorio bingo u mostaru

 

Požar je oko 20 sati najprije zahvatio skladišne prostorije tržnog centra Binga, nakon čega se velikom brzinom proširio na oko 3000 kvadratnih metara objekta. U gašenje požara bile su uključene sve vatrogasne postrojbe s područja Mostara uključujući i postrojbu koja je smještena na Zračnoj luci, no nisu uspjeli spasiti objekt.

Glasnogovornik županijskog MUP-a Ljudevit Marić izjavio je da nije bilo ozljeđenih, jer su na vrijeme evakuirani radnici i kupci.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić obišao je požarište tržnog centra Bingo koji je uništen u vatrenoj stihiji. ”Vidljivo je da je šteta totalna, ovo je velika tragedija za Mostar. Vlasnici su ostali bez objekta, dobavljači bez robe i već večeras možemo reći da će ovaj nemili događaj imati nesagledive posljedice za cijeli grad Mostar”, rekao je je gradonačelnik Bešlić.

U tržni centar Bingo smješten pored magistralnog puta M-17 u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići vlasnik je investirao 12 miliona maraka (oko 6 miliona eura), a otvoren je 2011. Tuzlanska kompanija Bingo širom BiH ima oko 200 trgovina i tržnih centara, a nedavno je kupila i tvornicu za proizvodnju deterdženata Dita iz Tuzle.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj