(VIDEO) NEUHVATLJIVI JAPANCI! Interaktivni restoran u kojem se jela mijenjaju s godišnjim dobima

Čarobni restoran u kojem se isprepliću vrhunska gastronomija popraćena nevjerovatnim vizualnim iskustvom otvoren je u srcu Japana.

Inovacija u Japanu: Interaktivni restoran u kojem se jela mijenjaju s godišnjim dobima

Ovaj nesvakidašnji restoran ima interaktivni enterijer, tačnije posjeduje multi senzornu prostoriju u kojoj se isprepliću vrhunska gastronomija, a prezentacija jelovnika se mijenja iz mjeseca u mjesec. Različita jela oslobađaju različite projekcije, a sve su u službi reflektiranja predivnih godišnjih doba u Japanu.

Naime, nakon što jelo dođe na sto, ono se portretira projekcijama u stvarnom vremenu na zidovima i stolu restorana, a zanimljivo je kako projekcije ovise i o pokretima gostiju te cjelokupnoj atmosferi na večeri. Osim vrhunske kuhinje u elegantnom interijeru naglasak je i na keramičkim tanjirima na kojima se poslužuje hrana, a koja je ujedno i sjajna podloga za sve vizualne interpretacije koje će gosti moći ovdje doživjeti.

Ovaj očaravajući restoran, djelo je umjetničkog kolektiva Teamlab, nalazi se u sklopu restorana SAGAYA u četvrti Ginza i dnevno može ugostiti najviše osam gostiju kojima se servira slijed od 12 jela. Inače, Teamlab su poznati po svojim  izložbama koje spajaju umjetnost s digitalnim svijetom.

Osim što je samo po sebi uistinu posebno iskustvo, autori su projektom željeli naglasiti konstantnu promjenu i činjenicu da nijedan trenutak, kako u prirodi, tako i u našim životima, nije jednak.

Kako izgleda ovo čarobno gastro vizuelno iskustvo koje se rijetko viđa, pogledajte u nastavku:

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj