A PARLAMENT RASPUŠTEN UOČI VANREDNIH IZBORA? Johnson: London će učestvovati u napadu na Siriju ako to Washington zatraži!

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson rekao je da će se London vjerovatno pridružiti SAD u vojnoj akciji protiv Sirije ako Vašington to zatraži, bez obzira na to da li će Parlament o tome glasati ili ne.

Džonson je rekao da će biti veoma teško odbiti ako SAD zatraže pomoć Britanije u vojnoj misiji protiv sirijskog predsjednika Bašara el Asada.

Na pitanje da li će od parlamenta biti zatraženo da odobri novo vojno raspoređivanje, Džonson je rekao da će o tome odlučiti Vlada i premijer.

Parlament će biti raspušten naredne sedmice uoči izbora 8. juna, tako da poslanici neće moći da glasaju o zahtjevu za vojnom pomoći prije tog datuma. Britanski poslanici su 2013. godine odbacili zahtjev tadašnjeg premijera Dejvida Kamerona da se odobre vazdušni udari kao odgovor na navodno Asadovo korištenje hemijskog oružja.

Britanija je dio međunarodne koalicije koja se bori protiv DAIŠ-a u Siriji, ali do sada nije preduzimala akcije protiv Asada, podsjeća AP.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj