KO JE OBORIO ‘TOMAHAWKE’? Posebno ranjivi u sliaznoj putanji kada se vrlo lako obaraju, čak i konvencionalnim naoružanjem!

Sirijski mediji, ali i neki vojni portali, navode da su samo 23 rakete, od 59 – koliko ih je lansirano sa američkih razarača, doletjele do vojne baze u Siriji, tokom napada američke vojske izvedenog početkom aprila.

Ko je oborio "Tomahavke" iznad Sirije?

Ruska vojska, ali i vojni stručnjaci, spekulišu da su ostali “tomahavci” ili oboreni dejstvima PVO ili su sami pali daleko od mete. Jedan broj vojnih analitičara navodi da su “tomahavci” već obarani prilikom ispaljivanja na Srbiju 1999. godine. “Tomahavk” je, smatraju neki stručnjaci, praktično već prevaziđen.

Oni tvrde da su “tomahavci” u silaznoj putanji  najranjiviji kada se vrlo lako obaraju, čak i konvencionalnim naoružanjem. Neki stručnjaci vjeruju da je dejstvovala sirijska vojska, koja ima ruske PVO sisteme.

Američki raketni udar po snagama sirijske vojske izazvao je novo zahlađenje odnosa na relaciji Moskva-Vašington, ali je popravio imidž i rejting predsjednika Donalda Trampa u SAD, navode portali.

(VIDEO) OBARANJE AMERIČKIH TOMAHAWK PROJEKTILA: Rusi tvrde da je samo 20-ak raketa pogodilo cilj

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj