PUŠTALI KOSU DA BI JE MOGLI DONIRATI DRUGOJ DJECI: Majka i šest sinova ostvarili svoju humanu misiju

Upoznajte Phoebe Kannisto i njenih šest predivnih dječaka, svi na još divnijoj misiji. Naime, svi su odlučili pustiti kosu kako bi je donirali mladim pacijentima kojima je potrebna.

KOSA

Dječaci koji su pristali na ovu nevjerovatnu misiju su: Andre (10 godina), osmogodišnji blizanci Silas i Emerson i petogodišnje trojke Herbie, Reed i Dexter. Dvogodišnja kćerkica Marah Taylor je propustila ovu ‘priliku’ jer je njena kosa još uvijek prekratka.

Ponedjeljak je bio dan D, kada je obećanje postalo stvarnost, tako da su svi otišli u lokalni Hizair frizerski salon čiji uposlenici ne samo da su ošišali oko 5,2 metra njihove kose, već su odbili da im to naplate iako su radili prekovremeno. Naknadno je kosa donirana za Children with Hair Loss (Djeca sa gubitkom kose), organizaciju koja pruža ‘usluge’ zamjene kose za djecu koja su usljed bolesti svoju izgubila.

Naravno, šišanje nije bilo teško, posebno ako se uzme u obzir da su dječaci koji su kosu puštali od jedne do čak pet godina, u školi bili često ismijavani. Na sreću, razvili su veliku otpornost koja im je pomogla da kritike ignorišu, te da se fokusiraju na krajnji cilj, a to je pomoć onima kojima je ona potrebna.

Kanisto je rekla kako je jako ponosna na svoje dječake: „Volim to što žele pomoći drugoj djeci“, rekla je za HuffPost. „Već prave računicu koliko će im vremena trebati da ponovo puste kosu kako bi je donirali.“

 

(Global CIR/boredpanda.com)

Komentiraj