HVALA VAM ŠTO ULAŽETE U SRBIJU! Vučić pozvao Erdogana u posjetu Beogradu

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru s turskim ambasadorom Tanžuom Bilgičem, uputio poziv predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu da posjeti Srbiju i izrazio podršku projektima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA).
ERD ACA

Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s ambasadorom Republike Turske Tanžuom Bilgičem i prilikom toga, u prijateljskim razgovorima, uputio poziv predsjedniku Turske Erdoganu da posjeti Srbiju i izrazio želju da odnosi sa Turskom i njenim narodom i dalje budu u stalnom usponu – ističe se u saopćenju Vlade Srbije.

Premijer Vučić je, kako se navodi, prenio duboku zahvalnost turskim kompanijama koje ulažu u Srbiji, a posebno na pomoći koju su pružile u teškim trenucima.

Na sastanku se govorilo o aktivnostima TIKA, a premijer Vučić je naglasio da kao premijer daje punu podršku različitim projektima ove agencije, kao što su renoviranje zgrade Višeg suda u Novom Pazaru i rekonstrukcija beogradskog porodilišta u Zvečanskoj ulici, dodaje se.

Želimo da privučemo još veći broj turskih investitora i organizujemo sastanke s poslovnim ljudima iz Turske, u cilju izgradnje povjerenja onih koji već posluju u našoj zemlji, kao i povećanja obima privredne saradnje – istakao je premijer Vučić.

Ambasador Bilgič je naglasio da su neophodni dobri odnosi Turske sa Srbijom, kao ključnom zemljom za mir i stabilnost na Balkanu, navodi se u saopćenju.

On je najavio dolazak novih biznismena iz Turske, koji su spremni da svoje poslovanje prošire u nekim od gradova Srbije.

I turski predsjednik i srpski premijer su snažni lideri koji donose snažne odluke – smatra ambasador Bilgič, složivši se s premijerom Vučićem da je saradnja između dvije zemlje na dobrom putu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj