BH POLITIČARI ČESTITALI 1. MAJ: Da budućnost donese bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine!

Čestitkama povodom 1. maja pridružili su se brojni bh političari. Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, u ime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku.

bh politika

Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada – naveo je Novalić.

Ističe da je provođenje mjera iz Reformske agende već donijelo rezultate u povećanju zaposlenosti, rastu industrijske proizvodnje, novim radnim mjestima, rastu BDP-a i skoroj stabilizaciji penzionog sistema.

Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu, ali da treba nastaviti s provođenjem reformi koje su dugoročne, ali jedina terapija za ozdravljenje naše ekonomije, zdravstva, socijalnog sektora i svih drugih segmenata društva. Stoga vas pozivam da s više optimizma gledate u budućnost i da ovogodišnji Praznik rada proslavite s uvjerenjem da će već sljedeći donijeti još više razloga za zadovoljstvo – poručuje u prvomajskoj čestitki federalni premijer Fadil Novalić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Nikšić: Prvi maj podsjetnik je da od borbe za prava radnika nikada ne treba odustati

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić uputio je bh. građanima čestitku povodom Prvog maja – Međunarodnog praznika rada.

Iako je ekonomsko i socijalno stanje u BiH teško, a radnička klasa izložena stalnim napadima na njihova osnovna prava, jako je važno obilježavati ovaj praznik. On je podsjetnik da se borba za osnovna prava radnika i svih ljudi isplati i da od te borbe nikada ne treba odustati – kaže se u čestitki predsjednika SDP-a BiH.

BiH je u posljednje tri godine, dodao je Nikšić, poligon za urušavanje ključnih prava kako radnika, tako i omladine, penzionera, seljaka, nezaposlenih i svih koji nisu dio grupa okupljenih oko čelnika vladajućih stranaka.

Ipak, nikada ne smijemo zaboraviti da su oni jaki i moćni samo onoliko koliko im svi mi dozvolimo. Zato mi u SDP-u nemamo nikakve dileme da u borbi protiv takvih politika svi zajedno moramo istrajati. Sloboda, jednakost i bolji život neće doći sami od sebe, već se za to moramo izboriti. Zato, provedite predstojeće praznike u uvjerenju da ćemo borbu za ove ideale i zajedničke ciljeve nastaviti još jače i odlučnije u vremenu koje je pred nama – navodi se u prvomajskoj čestitci predsjednika SDP-a BiH, saopćeno je iz te stranke.

Čestitka predsjednika Saveza za bolju budućnost

U svoje lično ime i u ime Saveza za bolju budućnost BiH, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine, čestitam 1. maj – Međunarodni praznik rada koji simbolizira historijsku borbu za radnička prava, uz želju da ga provedu u vedrom raspoloženju, kaže se u čestitci lidera SBB-a, Fahrudina Radončića.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj