DR. BASHAR AL-ASSAD USPOSTAVIO DIJAGNOZU: “Tramp samo marioneta duboke države, ne trebamo gubiti vrijeme sa njim”

Američki predsjednik Donald Tramp nije zaista nezavisni politički lider, nego samo marioneta američkih korporacija, vojske i obavještajne službe, koji služi njihove interese, izjavio je sirijski predsjednik Bašar Asad.

“Kao što smo vidjeli u posljednjih nekoliko nedjelja, on je potpuno promijenio svoju retoriku i podvrgnuo se uslovima američke duboke države”, dodao je Asad. Sirijski predsjednik je takođe rekao da je “potpuno gubljenje vremena praviti procjenu spoljne politike američkog predsjednika”, jer on može obećati jedno a uraditi drugo, u zavisnosti od toga šta mu vojne i poslovne institucije diktiraju.

On je takođe dodao da to nije ništa novo, i da je to uobičajena i stalna politika SAD.

To je ono što karakteriše američke političare: oni lažu na dnevnoj baziZato ne treba da vjerujemo šta Pentagon ili bilo koja druga američka institucija kaže jer to nisu stvari koje odražavaju stvarnost i činjenice na terenu “, rekao je Asad.

Pratiti socijalistički model Latinske Amerike

On tvrdi da SAD i dalje samo nastavljaju svoju politiku uspostavljanja i održanje globalne hegemonije tako što sve zemlje koje se tome protive pretvore u ratne zone.

To što se sada dešava u Siriji, u Koreji, Iranu, Rusiji, i u Venecueli, ima za cilj ponovno nametanje američke hegemonije svijetu jer smatraju da je ova hegemonija sada pod prijetnjom, što ugrožava američke ekonomske i političke interese”, dodao je sirijski predsjednik.

Što se tiče latinoameričkih zemalja koje naginju ka socijalizmu, Bašar al-Asad je rekao da misli kako su “snabdijele svijet važnim modelom”, i da “ako zemlje Trećeg svijeta žele da se razviju, trebalo bi da prate model implementiran u Latinskoj Americi.”

 

 

(Global CIR/Princip.info)

 

Objavljeno u:

Komentiraj