NEOBIČNE TVRDNJE BIVŠEG RUSKOG PUKOVNIKA: ‘Putin uz američku obalu zakopava nuklearne bombe ‘krtice’ koje će izazvati tsunami…’

Bivši pukovnik i glasnogovornik ruskog ministarstva obrane tvrdi da Putin zakopava nuklearne bombe uz američku obalu. Viktor Baranetz kaže da će, u slučaju izbijanja rata, bombe detonirati i izazvati golemi tsunami koji će opustošiti većinu obale Sjedinjenih Država.

Baranetz priznaje kako nema šanse da Rusija izdvaja više novca od Sjedinjenih Država za obranu, stoga smatra kako je službeni Kremlj prisiljen na ovakve ekstremne poteze. Osim toga, ruski vojni stručnjak kaže da Rusija posjeduje i nuklearne projektile koji mogu skretati u zraku, kako bi onemogućili izračune njihovih putanja. Baranetz je ove nevjerojatne tvrdnje iznio u intervjuu ruskim novinama Komsomolskaya Pravda, piše MEMRI.

 

On kaže da je Rusija fokusirana na razvoj “asimetričnog odgovora” Americi, što znači da bi u slučaju međusobnog napada obje države bile uništene. “Naš asimetrični odgovor su nuklearne glave koje mogu modificirati smjer i visinu kako niti jedan kompjuter ne može izračunati njihovu putanju”, kazao je.

“Ili, na primjer, Amerikanci šalju svoje tenkove, zrakoplove i specijalne jedinice uz ruske granice. Stoga mi u tajnosti zakopavamo nuklearne bombe “krtice” uz američku obalu. One “spavaju
” sve dok im ne izdamo zapovijed da se aktiviraju…”,
nastavio je.

No odjednom, kao da je shvatio što zapravo govori, Barentz je potiho kazao: “Oh, čini se da sam previše otkrio… bolje da pregrizem jezik.”

Glasnogovornik ruske vlade Dmitrij Peskov odbacio je Barentzove tvrdnje, kazavši da su “čudne” i da ove “navode ne bi trebali ozbiljno shvaćati”.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj