SVE ZAVISI OD MINISTRA ODBRANE! Nacrt američkog budžeta ostavlja mogućnost ukidanja zabrane trgovine oružja sa Rusijom!

Prijedlog zakona za troškove za ovu fiskalnu godinu omogućava Trampovoj administraciji da odustane od zabrane iz Obamine ere koja se tiče trgovine sa ruskim državnim izvoznikom oružja.

Nacrt američkog budžeta ukida zabranu trgovine oružja sa Rusijom

Paket zakona za troškove za ovu fiskalnu godinu omogućava Trampovoj administraciji da odustane od zabrane koju je uvela prethodna administracija a odnosi se na trgovinu sa ruskim državnim izvoznikom oružja zbog nacionalne bezbjednosti.

Oba doma američkog Kongresa odobrila su zakon za trošenje 1,1 biliona dolara. Ovom sumom će se finansirati rad federalne vlade do septembra.

“Ministar odbrane bi mogao da odbaci ograničenja ukoliko on, uz konsultacije sa državnim sekretarom i direktorom Nacionalne obavještajne službe, odluči da je to od vitalnog nacionalnog bezbjednosnog interesa Sjedinjenih Američkih Država“, navodi se u nacrtu.

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije “Rosoboroneksportu“ u septembru 2015. godine za trgovinu sa Sirijom i Iranom. Time se šefu Pentagona zabranjivalo da koristi budžetska sredstva da zaključuje ugovore ili kooperativne sporazume, obezbijedi subvencije ili omogući kredite “Rosoboroneksportu“ i njegovim podružnicama.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj