IZBORI U NAJSJEVERNIJOJ NJEMAČKOJ POKRAJINI! CDU osvojila najviše glasova u Schleswig-Holsteinu!

Prvi rezultati pokrajinskih izbora u sjevernoj Njemačkoj pokrajini Schleswig-Holstein pokazuju da povjerenje u CDU Angele Merkel ipak nije poljuljano uprkos agresivnoj medijskoj propagandi protiv njene politike koja zagovara snažniju EU.

Nakon danas održanih izbora prvi rezultati izgledaju ovako:

Izbori u Schleswig-Holsteinu su drugi po redu izbori za lokalni parlament u 2017. Iako u ovoj saveznoj pokrajini živi relativno malo birača (2,5 miliona), ovi izbori se smatraju još jednim važnim ispitom popularnosti demokršćana i socijaldemokrata.

Glavna borba će se voditi između sadašnjeg premijera i socijaldemokratskog političara Torstena Albiga i demokršćanskog političara i izazivača Daniela Guenthera.

Pozornost je posebice usmjerena na pitanje hoće li SPD u Schleswig-Holsteinu profitirati od porasta popularnosti saveznog SPD-a otkako je bivši predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz u februaru preuzeo kormilo stranke i izabran za glavnog kandidata socijaldemokrata na predstojećim parlamentarnim izborima u septembru.

Na prvim ovogodišnjim lokalnim izborima u Sarskoj u martu, SPD nije profitirao od uzlaznog trenda na saveznoj razini.

Za sedam dana, 14. maja, na redu su izbori u najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija gdje socijaldemokratima također prijeti gubitak vlasti i pobjeda CDU-a.

Glavne teme predizborne kampanje u Schleswig-Holsteinu bile su obrazovanje, elektrane na pogon vjetra te pojačanje infrastrukture prema sjevernom susjedu Danskoj.

 

 

(Global CIR)

1 Komentaron this Post

  1. Rusko

    zivjela nam nasa tetka Merkel

    Reply

Komentiraj