ČESTITKE MACRONU IZ EVROPE I SVIJETA! Mogherini: Živjela Francuska, živjela Evropa

Visoka predstavnica EU Federica Mogherini pozdravila je danas pobjedu Emmanuela Macrona na francuskim predsjedničkim izborima i navela da je Francuska riješila da investira u budućnosti.

Mogherini: Živjela Francuska, živjela Evropa

“Spremni da radimo sa Emmanuelom Macronom na podsticaju naše Unije. Živjela Francuska, živjela Evropa“,napisala je Mogherini u Twitter poruci.

Donald Trump čestitao Macronu na velikoj pobjedi

Američki predsjednik Donald Trump čestitao je u nedjelju Emmanuelu Macronu na “velikoj pobjedi” na francuskim predsjedničkim izborima.

Čestitke Emmanuelu Macronu na današnjoj velikoj pobjedi u izboru za novog francuskog predsjednika”, napisao je na Twitteru republikanski predsjednik. “Jedva čekam sarađivati s njim!”, poručio je.

Bijela kuća poručila je kako želi sarađivati s novim predsjednikom i nastaviti “usku saradnju s francuskom vladom”.

Putin: Važno prevazići uzajamno nepovjerenje

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je Emanuelu Makronu pobjedu na predsjedničkim izborima u Francuskoj, saopšteno je iz Kremlja.

U saopštenju se navodi da je Rusija spremna za konstruktivan rad na bilateralnim i globalnim pitanjima.

Putin je poručio Makronu da je važno prevazići uzajamno nepovjerenje i ujediniti napore sa ciljem jačanja međunarodne bezbjednosti, prenio je “Interfaks”.

Prema posljednjim podacima, u drugom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj, Makron je pobijedio osvojivši 66,06 odsto, nakon prebrojanih 100 odsto glasova. Njegov rival Marin le Pen osvojila je 33,94 odsto glasova.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj