CRNOGORSKI PREMIJER POŽALIO SE NA PRITISAK RUSIJE! Tilerson poručio: Washington nije zaboravio Balkan

Državni sekretar SAD-a Reks Tilerson poručio je danas crnogorskom premijeru Dušku Markoviću da Vašington nije zaboravio Zapadni Balkan čijoj je stabilnosti Amerika “snažno” posvećena, saopšteno je poslije susreta dva zvaničnika.

Reks Tilerson

Američki državni sekretar je ohrabrio Crnu Goru da nastavi sprovođenje reformi “u cilju dalje demokratizacije društva, u čemu će SAD i dalje pružati snažnu podršku Vladi Crne Gore”, saopšteno je iz crnogorske Vlade. Tilerson je čestitao Crnoj Gori na odluci da uđe u NATO i naglasio da vjeruje da će se Podgorica “odgovorno odnositi prema obavezama koje prostiču iz članstva”, navodi se u saopštenju.

Crnogorski premijer je informisao državnog sekretara SAD o “pritiscima kojima je Crna Gora izložena od strane Rusije, kako u susret parlamentarnim izborima prošlog oktobra, tako i nakon toga”.

“Vlada Crne Gore je bila strpljiva i uzdržana u odgovorima na brojne napade i provokacije ruske strane. I dalje smo spremni da sa Rusijom gradimo korektne odnose na osnovama ravnopravnosti i uvažavanja interesa obje strane”, rekao je premijer Marković, navodi se u saopštenju.

Značajan dio razgovora premijer Marković i sekretar Tilerson posvetili su mogućnostima intenzivnije ekonomske saradnje. Crnogorske reforme su neophodan uslov za stvaranje povoljnijeg i stabilnijeg poslovnog ambijenta koji najpouzdanije privlači strane investitore, saglasili su se sagovornici.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj