PORODIČNA MANUFAKTURA! Nasljednica Le Penove: Ovo je mlada političarka od koje će Evropa strepiti u bliskoj budućnosti

I prije nego što su objavljeni konačni rezultati na francuskim predsjedničkim izborima, Marine Le Pen, predsjednica krajnje desne Nacionalne fronte, razmišljala je o svome sljedećem potezu i ko bi je mogao zamijeniti.

Le Pen je najavila osnivanje novog domoljubnog pokreta s kojim će izaći na parlamentarne izbore u lipnju, a kormilo Nacionalne fronte mogla bi preuzeti njezina 27-godišnja nećakinja Marion Marechal Le Pen, piše Independent.

Marion Le Pen treba privući još više mladih

Članovi i pristaše Nacionalne fronte upravo bi nju, po svemu sudeći, najviše željeli vidjeti na čelu stranke. Marion Le Pen je 2012. izabrana u parlament, a ima mnogo ekstremnije stavove čak i od svoje tetke. Nju mnogi vide, piše Independent, kao svojevrsnu desničarsku “rock zvijezdu” koja bi mogla voditi Francusku prema izlasku zemlje iz Europske unije – Frexitu.

Od Marion Le Pen očekuje se da privuče na stranu Nacionalne fronte još više mladih birača u dobi od 18 do 24 godine sklonih kranjoj desnici.

Stranka će ostati u obiteljskim rukama?

Time bi Nacionalna fronta ostala u rukama obitelji Le Pen. Marine Le Pen preuzela je Nacionalnu frontu od svoga oca Jean-Marie Le Pena nakon što je ovaj doživio poraz na parlamentarnim izborima 2002. godine na kojima je imao ambiciju postati premijerom. Ona se tada distancirala od njegovih protusemitskih stavova.

No, Marine Le Pen je u vrijeme dok diljem Europe i u SAD-u raste potpora krajnjoj desnici, jučer izgubila predsjedničke izbore od Emmanuela Macrona, čovjeka koji je posve nov u politici i koji se nikada prije nije okušao na nekim izborima. Bio je to težak udarac za Marine Le Pen, a vidjet će se hoće li Nacionalna fronta eventualno na čelu s njezinom nećakinjom ponovno otvrdnuti stavove pokreta koji ionako zastupa tamošnju tvrdu desnicu.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj