PREMIJERA U JUNU SLJEDEĆE GODINE: Bill Clinton i James Patterson pišu scenarij za triler

Bivši američki predsjednik Bill Clinton i tiražni pisac James Patterson zajedno pišu triler “The President is Missing” koji bi trebalo da izađe u junu sljedeće godine.

Image result for Bill Clinton i James Patterson

U zajedničkom saopštenju rivalskih izdavača Alfred A. Knopfa i Little, Brown and Co. navodi se da će ta knjiga biti “jedinstveni amalgam intrige, saspensa i globalne drame iza kulisa” koji će biti ispunjeni detaljima “koje samo predsjednik može znati”.

Knopf je već dugo Clintonov izdavač, dok je Patterson decenijama saradjivao s Little, Brown and Co. CKlinton dosad nije objavljivao djela iz fikcije, a najpoznatija njegova knjiga je “My Life”.

Patterson je rekao da je saradnja s Clintonom prilika da se udruži s prijateljem koji zna mnogo o životu u Bijeloj kući. “Saradnja s predsjednikom Clintonom je vrhunac moje karijere i pristup iskustvu iz prve ruke je jedinstveno doprinio pisanju ove novele”, naveo je Patterson u saopštenju. Clinton je rekao da je pisanje knjige o predsjedniku, s obzirom na ono što zna o poslu šefa države, životu u Bijeloj kući i kako funkcioniše Washington, bilo “mnogo zabavno”.

Alfred A. Knopfa i Little, Brown and Co  nisu iznijeli puno detalja o knjizi, između ostalog da li se odnosi na predsjednika SAD-a Donalda Trumpa koji je jesenas na izborima porazio Clintonovu suprugu Hillary. Nisu iznijeti ni finansijski detalji o knjizi na kojoj su Clinton i Patterson počeli da rade krajem 2016. godine.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj