DOBAR SASTANAK U VRIJEME LOŠIH MEĐUDRŽAVNIH ODNOSA: ‘Stvari se pomiču, napravit ćemo dobre stvari za Siriju’

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da je susret s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom u Bijeloj kući bio “jako, jako dobar”.

Slikovni rezultat za trump lavrov meeting

To je bio prvi Trumpov susret s nekim predstavnikom ruskog državnog vrha u vrijeme kada su veze dviju velesila jako loše.

‘Jako dobar sastanak’ u Ovalnom uredu

Rijetkost je da američki predsjednik u Ovalnom uredu prima jednog ministra vanjskih poslova ili dužnosnika koji nije predsjednik države ili vlade.

“Mislim da ćemo napraviti dobre stvari za Siriju, stvari se pomiču i to je dobro”, rekao je Trump nakon susreta, nakon odlaska Lavrova. “Susret s Lavrovom bio je jako, jako dobar”, dodao je, u društvu bivšeg državnog tajnika Henryja Kissingera (93).

Lavrov je na tiskovnoj konferenciji nakon susreta ocijenio pak da se Trump zauzeo za “pragmatične” odnose s Rusijom koji će biti “korisni” za obje zemlje.

‘Rusko uplitanje u američku unutarnju politiku su izmišljotina’

Optužbe za rusko upletanje u američku unutarnju politiku su “izmišljotina”, rekao je Lavrov nakon razgovora s američkim predsjednikom.

Što se tiče rasprava i bure u vezi s našim odnosima i izmišljotine da mi upravljamo unutarnjom politikom (Sjedinjenih Država), naravno da pratimo taj krajnje neobičan kontekst u kojemu se naši odnosi razvijaju”, rekao je Lavrov u Washingtonu.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj