IZJAVA DANA! Izetbegović poručio: Nikad više nećemo ratovati ni za koga osim za svoj narod i za svoju domovinu, i niodakle izvan BiH se neće vladati ovom zemljom!

Dvadeset pet godina branimo i unapređujemo Bosnu i Hercegovinu, gradimo novi život, gradimo budućnost i napredak u slobodi, ponosni na borbu koju smo vodili, rekao je jučer član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u Travniku, na početku 19. tradicionalnih susreta Zlatnih ljiljana Federacije BiH. 

Naveo je da je Bosna i Hercegovina zemlja boraca, proslavljenih ratnika. Tako je to već stoljećima.

Zapamtili su nas i respektovali i prijatelji i neprijatelji. Naši pretci su rasijali kosti diljem Evrope i Azije ratujući za različite države i imperije. Nikad više nećemo ratovati ni za koga osim za svoj narod i za svoju domovinu. I nikad više Bosnom i Hercegovinom neće vladati niko osim Bosanaca i Hercegovaca, i niodakle osim iz Bosne i Hercegovine. U to ime, cijenjeni borci – Zlatni ljiljani, dragi prijatelji, građani Bosne i Hercegovine! Čestitam vam Dan Zlatnih ljiljana i Dan pobjede nad fašizmom! Neka je rahmet na sve plemenite bosanske šehide, i nek je vječno sjećanje na poginule borce našeg odbrambenog rata! Neka živi Bosna i Hercegovina – naša jedina domovina! – poručio je Izetbegović.

Izetbegović je također naglasio i sljedeće:

-Nikome nećemo dopustiti da nas uspavljuje i uljuljkuje lažima i zaboravom. Jednako tako, čuvat ćemo i tradiciju otvorenosti, zajedništva i tolerancije koju baštinimo, gradeći na osnovama istine, pravde i uzajamnog poštovanja dobrosusjedske odnose, unutarnje integracije Bosne i Hercegovine, i integraciju Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju kojoj našom kulturom i historijom težimo i pripadamo. Odlučno i snažno gradićemo budućnost, boriti se protiv podjela, čuvati i razvijati tekovine naše borbe i uspomenu na žrtve koje smo u toj borbi podnijeli.

 

(Global CIR/Vijesti.ba)

Komentarion this Post

  1. Aferim Bakire …..

    Reply
  2. radar

    bogami se opametio Baka, nece vise da ratuje za Turke

    Reply

Komentiraj