ZVIZDIĆ SA ZAMJENIKOM TURSKOG PREMIJERA: Čestitao na uspješno održanom referendumu o ustavnim promjenama!

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, sastao se danas u Sarajevu s Veysijem Kaynakom, zamjenikom premijera Republike Turske, koji boravi u jednodnevnoj posjeti BiH, javljaju agencije.

Razgovarali su o unapređenju saradnje između Republike Turske i Bosne i Hercegovine. Zvizdić je upoznao zamjenika turskog premijera s aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom u BiH i o mogućnostima za poboljšanje saradnje u oblastima energetike, poljoprivrede, turizma, trgovine.

Zamjenik premijera Kaynak je rekao da Turska snažno podržava BiH na putu ka Evropskoj uniji i NATO integracijama i da daje poseban značaj odnosima s BiH. Predsjedavajući Zvizdić i zamjenik premijera Kaynak su se usaglasili da su bilateralni odnosi dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja.

Zvizdić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim intenzitetom susreta na svim nivoima i pozdravio visok nivo regulisanih bilateralnih sporazuma. Naglasio je značaj agencije za međunarodni razvoj TIKA u BiH koja je realizovala oko 700 projekata. Čestitao je na uspješno održanom referendumu o ustavnim promjenama koji je u Turskoj održan u aprilu ove godine.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj