NAKON SJEDNICE PREDSJEDNIŠTVA SDA: Sadik Ahmetović i Salko Sokolović više nisu članovi stranke, ništa od vanrednog kongresa!

Na sjednici Predsjedništva SDA koja je danas održana u sjedištu stranke u Sarajevu, odlučeno je da Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, kojima su izrečeni ukori na prošloj sjednici, više nisu članovi ove stranke jer su osnovali nezavisni klub u Parlamentu BiH. Kako je rekao Šefik Džaferović, odluka je bila jednoglasna.

SDA isključila Sokolovića i Ahmetovića, neće biti vanrednog kongresa

Samim time što su osnovali drugi klub prestalo je njihovo članstvo u SDA i sada smo doniejli odluku o njihovom isključenju. Naređeno je općinskim odborima da ih brišu iz evidencije članova. Oni bi trebali vratiti mandate SDA-u koje su dobili od ove stranke a koje nikada ne bi dobili samostalno iako su bili nosioci lista“, rekao je Džaferović.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da stvari u SDA funkcionišu odlično, te da ne postoje nikakvi problemi niti frakcije. Džaferović je rekao kako sada imaju većinu od 22 zastupnika, za razliku od ranijih 25.

Predsjedništvo SDA smatra da je vrlo važno da BiH što prije usvoji set zakona o akcizama iz razloga o kojima smo do sada mnogo puta govorili. Izražavamo žaljenje što su u PSBiH prevagnuli politikanstvo i borba za jeftine političke poene, nad interesom države BiH i njenim ekonomskim razvojem. Očekujemo da nadležni hitno poduzmu korake kako bi set zakona o akcizama konačno bio usvojen“, rekao je Džaferović.

Na Predsjedništvu SDA donesen je i zaključak kojim se bez odlaganja zahtijeva hitno rješavanje pitanja održivog finansiranja Javnog RTV servisa. “Smatramo da je najefikasnije to ostvariti naplatom putem računa za električnu energiju i Klub SDA u Parlamentu BiH zadužen je da uputi ovo u proceduru po hitnom postupku”, kazao je Džaferović.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj