HOĆE LI IGRATI KAKO PUTIN SVIRA? Putin: Ne znam šta bi odsvirao Trumpu

Rusija je svog predsjednika, Vladimira Putina, prikazala kao čovjeka od akcije, jahača konja, hokejaša i vlasnika crnog pojasa u džudou, a sada i kao pijanistu, međutim, ruski političar ne zna šta bi odsvirao svom američkom kolegi, Donaldu Trumpu.

Na pitanje jednog novinara na konferenciji za štampu u Pekingu, gdje boravi na Forumu „Pojas i put za međunarodnu saradnju“, šta bi odsvirao Trumpu, Putin je rekao da ne zna. „Mislim da bismo morali da se sastanemo sa njim i na osnovu rezultata odlučimo melodiju“, odgovorio je Putin.

Ruski predsjednik odsvirao je nekoliko kompozicija iz sovjetskog doba na klaviru, dok je čekao da se sastane sa predsjednikom Kine Xi Jinpingom u Pekingu u nedelju.

Pjesme Moskovski prozori i Noćna pjesma datiraju iz perioda kada je Putin odrastao i posvećene su njegovom rodnom gradu Sankt Peterburgu i Moskvi, navodi Reuters.

„Ne mogu da kažem da sam svirao. Samo sam dodirivao tipke prstima. Šteta što klavir nije valjao i bilo je teško svirati. Mislio sam da će video-snimak biti za privatnu upotrebu, ali to je u redu. Nadam se da vas nisam razočarao“, rekao je Putin.

Snimak je naišao na oduševljenje među žiteljima Kine, koji su ga pohvalili, među kojima i jedan korisnik, koji je rekao da uopšte ne svira loše. Drugi je rekao da je Putin ostvareni tajni agent, jer može sve da radi, misleći na njegovu prošlost u KGB-u.

Međutim, širom svijeta, video-snimak je naišao na mješovite reakcije. Jedan od korisnika na Twitteru poručio je Putinu da ne napušta svoj dnevni posao, navodi AFP.

AP podseća da je Putin 2010. godine pokazao da je talentovan za muziku. Tada je na jednom humanitarnom koncertu izašao na binu i u pratnji džez orkestra otpjevao poznatu pjesmu Blueberry Hill.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj