IZRAELSKI MINISTAR POZVAO NA UBISTVO ASSADA! Galant: ‘Došlo je vrijeme da se ubije Assad – najprostije rečeno’

Izraelski ministar Joav Galant pozvao je na ubistvo sirijskog predsjednika Bašar al-Asada, navodeći da za njega “nema mjesta na ovom svijetu”. Galant, penzionsani vojni general koji je sada zadužen za stanovanje i izgradnju, rekao je na konferenciji blizu Jerusalima da u svjetlu nedavnih optužbi da je Asadov režim izveo masovna pogubljenja i spalio tijela žrtava, on mora da bude ubijen.

Izraelski ministar pozvao na ubistvo Asada

“Realnost situacije u Siriji je da oni ubijaju ljude, hemijskim napadima na njih i najnoviji ekstrem – paljenje njihovih tijela, nešto što nismo vidjeli 70 godina”, rekao je Galant, aludirajući na holokaust u Drugom svjetskom ratu.  Galan je dodao da se Asadove akcije u Siriji graniče s genocidom i da je ubijeno stotine hiljada ljudi, prenijeli su izraelski mediji. 

U ponedjeljak je Stejt department SAD optužio Asadov režim da je ubio hiljade zatvorenika i spalio im tijela u velikom krematorijumu nedaleko od Damaska, prenijele su svjetske agencije.  “Po mom mišljenju prelazimo crvenu liniju. I po mom mišljenju, došlo je vrijeme da se ubije Asad. Najprostije rečeno”, rekao je Galant koji je ranije predvodio Južnu komandu Izraelske odbrambene armije.

Uporedivši ubistvo Asada s odsijecanjem repa zmiji, on je dodao: “Poslije toga se možemo usredsrediti na glavu, koja je u Teheranu”.  Stejt departmnet je saopštio da vjeruje kako se 50 zatvorenika dnevno pogubljuje vješanjem u vojnom zatvoru Sajdnaja sjeverno od Damaska i da se mnoga tijela potom spaljuju u krematorijumu, prenijela je agencija Asošiejted pres.

Galant je takođe rekao da šire gledano Asad i njegov saveznik libanski Hezbollah predstavljaju veću prijetnju svetu od terorističke organizacije Islamska država i drugih sunitskih terorističkih organizacija. On je rekao da ta procjena proizlazi iz činjenice da terorističke orgnizacije ne uživaju isti nivo podrške kao Sirija i Hezbolah koji imaju podršku Irana.  “Svijet će zbrisati ‘Islamsku državu’, Muslimansku braću i Al Kaidu”, rekao je Galant.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Objavljeno u:

Komentiraj