SLOVENSKA POLICIJA ŽELI ZABRANITI THOMPSONOV KONCERT: On će tražiti pomoć diplomatije

Slovenska policija dala je preporuku gradskim vlastima u Mariboru da se zabrani koncert Marka Perkovića Thompsona, zakazan u tom gradu za subotu u dvorani Lent, objavili su u utorak slovenski mediji. Odluka je donesena zbog procjene povećanih sigurnosnih rizika u publici, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na priopćenje mariborske policije.

U mariborskoj policiji naveli su da su preporuku o zabrani koncerta donijeli u uobičajenoj proceduri utvrđivanja sigurnonsnog rizika na javnim priredbama i na temelju novih informacija kako  bi na mariborski Thompsonov koncert mogle doći osobe iz susjednih država koje su karte kupovale preko interneta, te  zbog podataka “koji ukazuju na povećani sigurnosni rizik zbog opasnosti da će koncert biti iskorišten za izvršavanje kaznenih djela”.

“Postoji utemeljena vjerojatnost da će na koncert doći pojedinci iz sredina gdje su koncerti tog glazbenika bili zabranjeni, a  kako bi izveli kaznena djela”, navela je u obrazloženju mariborska policija, dodajući da su na koncert po njihovim saznanjima namjeravali doći i Thompsonovi “radikalni pristaše” iz Hrvatske.

Slovenska policija uz to navodi da se u Mariboru pojavila i informacija o mogućem  okupljanju Thompsonovih protivnika, što je povećavalo sigurnosne rizike za policiju i mogućnost sukoba, te da organizatori koncerta nisu imali točne podatke o profilu publike koja će pratiti koncert.

Thompson je reagirao na slovenski pokušaj zabrane, rekavši kako će Slovence, ako mu zabrane koncert, tužiti predsjednici.

Svjetonazor koji promičem u svojim pjesmama suprotan je njihovu i oni me na sve načine pokušavaju prikazati kao negativca. Svatko tko je poslušao moje pjesme ne može pronaći ništa od onoga za što me optužuju’, rekao je Thompson te najavio da će potražiti pomoć diplomacije. Zanima ga hoće li Ivo Stier, Zdravka Bušić i Kolinda Grabar Kitarović poduzeti nešto oko reakcija na njegove nastupe u Europi.

‘Upitat ću ih prihvaćaju li i oni te teze da moja publika i ja širimo mržnju te veličamo fašizam. Zanima me što će poduzeti da se zaustavi to širenje neistina i lijepljenje etiketa. Jesmo li moja glazba i publika možda zabranjeni’, pita se Thompson, prenosi 24sata.

 

 

(Global CIR/24sata.hr)

Komentiraj