ZVAT ĆE SE ‘FARENHEIT 11/9’: Michael Moore snima novi dokumentarni film o Donaldu Trumpu

Američki reditelj Michael Moore snima novi dokumentani film o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji će se zvati “Fahrenheit 11/9”, slično kao njegovo prethodno ostvarenje “Fahrenheit 9/11” iz 2004. godine u kojem je kritikovao administraciju predsjednika Georgea Busha.

Slikovni rezultat za MICHAEL MOORE NEW MOVIE ABOUT TRUMP

Da, snimam film da nas izvučem iz ove zbrke”, naveo je Moore na Twitteru i dodao da će bez obzira na otkrića film biti “realan sa činjenicama”. Film će se odnositi na 9. novembar 2016. (9/11) dan objavljivanja rezultata predsjedničkih izbora na kojima je Trump pobijedio.

Reditelj je tokom predizborne kampanje bio jedan od rijetkih javnih ličnosti koji je predvidio Trumpovu pobjedu. Moore je u oktobru prošle godine snimio dokumentarni film “Michael Moore in Trumpland” u kojem je pozvao da se ne glasa za njega.

Moore (63) je američki politički aktivista, režiser, socijalni komentator, pisac i humorista. Poznat je po svom otvorenom, kritičkom pogledu na globalizaciju, velike korporacije, nasilje izazvano vatrenim oružjem i rat u Iraku.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj