BLISKOISTOČNI KASAPINI! Pakao ne prestaje napuštanjem Sirije: Ranjenim sirijskim izbjeglicama vade organe u turskim bolnicama i prodaju ih na crnom tržištu!

Glavni direktor Sirijskog mrtvozornog ureda Hossein Noufel objavio je da su  organi hiljada civila iz Sirije prodani na međunarodnim crnim tržištima tokom proteklih šest godina.

“Imamo tačne informacije da je od izbijanja rata u kampovima u susjednim zemaljama i terorističkim područjima u Siriji od 2011. godine obavljeno više od 25.000 hirurških operacija kako bi izvukli organe od 15.000 Sirijaca i prodali ih na međunarodnim crnim tržištima”, rekao je dr. Noufel.

Ukazao je na visoke cijene organa ljudskog tijela na crnim tržištima i rekao: “Bubreg se u Turskoj prodaje za 10.000 dolara, u Iraku se može nabaviti za 1.000 dolara, a u Libanonu i Siriji cijena bubrega iznosi 3.000 dolara.” Dr. Noufel je rekao da se na crnim tržištima prodaju i drugi organi kao što su slezena i rožnica.

Prema najnovijim izvješćima, djeci koja su spašena iz logora Abdullaha Muhammeda al-Muhaysinija, višeg klerika povezanog s al-Qaedom i vjerskog vođe terorističke skupine Jeish al-Fatah, sada su pod opasnošću krijumčarenja njihovih organa teroristima. Lokalni izvori u pokrajini Idlib kazali su al-Akhbar novinama da su tokom protekla dva tjedna oteli 15 osoba iz različitih okruga, od kojih su većina djeca.

Također, aktivisti društvenih medija objavili su desetke poruka i upozoravali stanovnike Idliba na mogućnost otmice svoje djece i trgovanje njihovim dijelovima tijela od strane terorističkih skupina, rekavši da je većina otete djece prenesena u Tursku. Lokalni izvori u nekoliko četvrti Idliba izvijestili su da je više od 10 djece oteto u različitim dijelovima pokrajine, spominjući kao odgovorne militante Kafarouma, Jidar Bekalfoun, Atma, Jisr al-Shaqour i al-Fayqa.

Također, lokalni izvor u gradu Sarmada sjeverno od Idliba izjavio je da “nekoliko militanata koji voze bijeli kombi otelo 10-godišnje dijete, ali su se suočili s otporom stanovnika i bili uhićeni, ali izvori su rekli da su ih teroristi Fataha al -Shama (nekada poznatijeg kao al-Nusra) oslobodili isti dan “. Prema izvješćima, pogoršanje sigurnosne situacije u Idlibu prisililo je stanovnike da bježe u pokrajinu Hama zbog straha za živote njihove djece.

U međuvremenu, brojni mediji javljaju da je DAIŠ uspostavio tržište u Turskoj gdje prodaje organe ukradene sakaćenjem tijela iračana koje su otele terorističke skupine. Izvor medija je rekao da DAIŠ prenosi smrznute organe iz iračkog grada Mosula u Tal Afar u Ninivi, a potom u Raqqu u Siriji. Teret se zatim prodaje turskoj mafiji, izvijestila je FNA.

Bolnice pod zaštitom MIT-a

Jevrejski Centar za trgovinu organa u Turskoj preuzima ranjene sirijske izbjegljice koji su hospitalizirani u turskim bolnicama, prenosi libanski dnevni list ad-Diyar te dodaje da su i turske vlasti uključene u trgovinu organa, piše Freshpress.

U subotnjem izdanju, libanski ad-Diyar objavio je da turske vlasti transportuju mlade ranjene sirijske izbjeglice koje pređu turske granice do bolnica u Antaliji i Iskenderunu u automobilima koja su pod pratnjom turske policije i turske obavještajne službe MIT. Organi sirijskih izbjeglica bivaju izvađeni iz njihovih ranjenih tijela nakon što su uspavani, a kasnije i ubijeni te zakopani na turskoj teritoriji ili vraćeni na granicu.

Organi koji su najčešće odrstranjeni iz tijela sirijskih izbjeglica su jetra, bubrezi i srce, a koji se kasnije daju ljudima koji u Turskoj čekaju na transplataciju istih, za ad-Diyar rekao je francuski doktor te dodao da je krađa organa ranjenih sirijskih izbjeglica u Turskoj izmakla kontroli.

Libanski dnevni list tvrdi da su Evropske naučne internet stranice upoznate s trgovinom organa u antalijskim bolnicama, te dodaju da je transplatacija organa u turskim bolnicama porasla u posljednje dvije godine, odnosno od početka krize u Siriji. Takođe, u dnevnom listu stoji da su sirijski doktori, koji su došli iz Njemačke, Francuske i Beligije, kako bi pomogli ranjenim sirijskim izbjeglicama, saznali za trgovinu organa, ali su upozoreni od strane turske vojske da ‘drže jezik za zubima’.

Turski doktori potvrdili su da, od ukupno 62.000 civila i vojnika koji su transportirani u Tursku, organih njih 15.622 su odstranjeni, a tijela vraćena u Siriju da budu pokopana. Kako navodi libanski dnevni list, mnoge od familija onih koji su vraćeni u Siriju da budu pokopani, otvarali su sanduke samo da bi potvrdili svoje sumnje. Sirijski doktori tvrde da su bili uskrćeni bilo kakvih pregleda tijela sirijskih izbjeglica u Turskoj.

Svjetska zdravstvena organizacija već je pokrenula istragu te od turskog Ministarstva zdravlja tražila listu ukupnog broja obavljenih operacija transplatacije organa u posljednjih nekoliko godina kako bi izvršili poređenje, kao i listu imena svih pacijenata.

‘Slobodna sirijska armija’ profitira

Sirijski zdravstveni sektor pretrpio je mnoge gubitke. Takozvana Slobodna sirijska armija (FSA) bombardovala je mnoge bolnice u Siriji te iste opljačkala. S tim u vezi, mnogi Sirijci iz Halepa ‘bježe’ u turske bolnice, neznajući za opasnost koja im prijeti. Trgovina organa ‘procvjetala’ je u Siriji, kao što je bio slučaj i u Iraku tokom američke invazije. FSA udružila je snage s mobilnim sirijskim bolnicama, te ranjene sirijske civile transportovali u određene turske bolnice gdje bi i bili operisani.

Jassem Al Mindajy, stanovnik Al Hyrdarije, izgubio je život u jednoj takvoj bolnici, njegov rođak Hameed ispričao je za ad-Diyar, te dodao da Jassem nije jedina žrtva tih monstruma.

Sulimana Turkmanija ranio je snajperista u Al Sheikh Khuderu, da bi kasnije bio odvezen u Al Zarzour mobilnu bolnicu koju je kontrolisala FSA. Iz Al Zarzour bolnice transportovan je u bolnicu u Tursku. Njegovom ocu nije bilo dozvoljeno da vidi tijelo. Nakon sahrane, jedan od sirijskih radnika u bolnici, rekao mu je da su tijelo njegovog sina ‘pokrali’ doktori. Sulimanov otac apeluje na sve Sirijce da svoju djecu ne šalju u turske bolnice.

Mohamad Ibrahim je bio ranjen u nogu i u struk. Kao i Jassema i Sulimana i Mohamada je preuzela SSA. Njegov brat Khabat rekao je za ad-Diyar da Muhamad nije bio u smrtnoj opasnosti, ali je ipak samo dva sata nakon operacije preminuo.

Tursko-izraelska veza u trgovanju organima

Vratimo se na tursko-izraelsku vezu u žetvi i trgovanju organima. Vjerovatno dva najzloglasnija gangstera umiješana u ovaj užasni zločin su vrlo vješti turski hirurg po imenu Ysef Somnez i izraelski posrednik “popravljač” Moshe Harel koji je sa svojim turskim vezama odgovoran za usklađivanje organa donora s primateljima i elektronski transfer milijuna i milijuna dolara. Protiv njih su podignute optužnice u Kosovu, Izraelu, Turskoj kao i od Interpola, te unatoč tome što su međunarodni bjegunci koji se skrivaju skoro jedno desetljeće i koje se u više navrata uhićivalo i potom puštalo u Izraelu i Istanbulu, obojica su uspjela izbjeći progon i ostati na slobodi, piše Sott.net.

I Erdoganova turska vlada i Netanyahuova izraelska vlada su poznate kao krajnje nezainteresirane za primjenu zakona protiv trgovanja organima, te se vjeruje da su obje nacije s blagoslovom SAD-a pružile utočište i dopustile kriminalnom dvojcu da ostanu slobodni.

Turski kirurg se na svojem blogu kao i na osobnom sastanku s novinarom New York Timesa 2011. uz čašu turskog vina hvalio kako je izvršio više od 2400 operacija vađenja/presađivanja organa i da je od izraelskog Ministarstva zdravlja primio pismo pohvale koje je uokvirio, a u kojemu mu zahvaljuju na njegovom radu spašavanja mnogih života.

Umjesto da su iza rešetaka gdje pripadaju, ova dva psihopatska kriminalca su super bogati jetsetteri koji slobodni lete uokolo po svijetu imajući moćne prijatelje koji im omogućuju da se potpuno izvuku nekažnjeni za ubojstva i druge zločine.

I Somnez i Harel su zaradili na “rudniku zlata” u vidu sirijskih izbjeglica kojima su vadili bubrege, jetre, srca, pluća i rožnice i počinili masovna ubojstva u Turskoj. Baš kako su Turska i Izrael kupile glavninu ukradene nafte na crnom tržištu od terorista, tako profitiraju i kradući ljudske organe iz hospitaliziranih sirijskih civila koji budu doveženi u Tursku na liječenje. Nakon hirurškog zahvata, mlade sirijske žrtve bez svojih vitalnih organa budu okrutno ostavljene da iskrvare do smrti. Turski liječnici su potvrdili da je od 62 000 ranjenih sirijskih civila i vojnika koji su liječeni u turskim bolnicama, njih 15 600 imalo izvađene organe, te su vraćeni mrtvi pri povratku u Siriju kako bi ih se pokopalo.

Svaki veći rat u posljednja dva desetljeća, od Iraka, Afganistana, Sirije, Libije do Ukrajine posjetili su krvožedni oportunistički zlodusi kako bi ostvarili groteskni profit. Tony Cartalucci koji piše za New Eastern Outlook istaknuo je licemjerstvo koje koalicija predvođena SAD-om pokazuje vrišteći o “kršenju ljudskih prava” kada god neka država pokuša zaustaviti prijetnju terorista koje podupire Zapad, a kada ‘doktori’ iz Kijeva doslovno kidaju srca, pluća i bubrege stanovništva regije Donbas u istočnoj Ukrajini, ista koalicija odjednom ostane bez glasa.

Osoblje međunarodne zračne luke u Boryspilu je viđalo mnoge manje letjelice ispunjene frižiderima za pohranu organa za transplantaciju. Bubreg koji je kupljen za 10 000 dolara brzo bude prodan za 150 000 dolara. Preklapajući otisci prstiju tih istih pohlepnih kradljivaca tijela iz Izraela i Turske nastavljaju se pojavljivati kada god i gdje god istražitelji počnu ispitivati stanje bilo koje ratne fronte.

 

 

(Global CIR/Freshpress/Sott.net/Agencije)

 

Objavljeno u:
  1. […] BLISKOISTOČNI KASAPINI! Pakao ne prestaje napuštanjem Sirije: Ranjenim sirijskim izbjeglicama vade… […]

Komentiraj