KOLINDA O ZABRANI THOMPSONOVOG KONCERTA: Glazba je tu da spaja ljude, zabrane su kontraproduktivne!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je – nakon što je čuo da je u Mariboru zabranjen Thompsonov koncert – od hrvatske ambasadorice u Ljubljani zatražio da ispita o čemu se radi i da obavijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Oglasili su se i iz Kancelarije predsjednice.

“Predsjednica je razgovarala sa svojim slovenskim kolegom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je glazba tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne”, rekao je portparol Kancelarije predsjednice Luka Đurić.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako su naveli, Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruženja i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo.

Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji. Strahovali su da bi na nastup mogli doći “radikalni obožavatelji” iz susjednih zemalja. – Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske.

Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik, kažu u policiji.

 

(Global CIR/Nezavisne)

 

Komentiraj