BORENOVIĆ DEMASKIRAO DODIKA: “Bio sam na sastanku kada je Dodik podržao ulazak BiH u NATO pakt”

Lider PDP-a Branislav Borenović poručio je da je spreman da predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom na Radio-televiziji Republike Srpske ili bilo kojem drugom mjestu argumentovano iznese sve činjenice i podatke o imovini koju posjeduju.

Borenović je rekao da će to uraditi sa zadovoljstvom, da je spreman da uporedi svoju kuću od 150 metara kvadratnih sa garažom na placu od 390 metara kvadratnih i Dodikove “kuće, vile, objekte, desetine hiljada kvadrata zemlje”. On je dodao da je spreman da pokaže papire o imovini i da se uporedi ko je i na koji način platio i izgradio kuću, kako je ko zaradio novac za to i da li su plaćeni porezi.

“To će biti obaveza svih nas vrlo brzo kada se usvoji zakon o porijeklu imovine. Ako je iole hrabar i siguran u sebe, neka ga on /Dodik/ predloži, mi ćemo ga podržati”, rekao je Borenović na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci, javila je Srna. On je poručio da će svoju imovinu prvi dati na ispitivanje, te da je njegov otac imovinu stekao kroz dobit iz privatne firme na koji je platio porez.

Borenović je naglasio da Dodik ne bi trebalo da pominje njegovu porodicu, jer ni on nikada nije pominjao ničiju porodicu, te dodao da se Dodik obrušio na njegovog oca koji je u ratu bio vojnik.

On je istakao da će Dodik morati dati odgovore na brojna pitanja, poput toga da li je platio sve obaveze prema Republici Srpskoj u sticanju imovine, kao i na to gdje su milijarde KM.

Borenović je poručio da ga Dodik ne može kupiti i da će nastaviti borbu protiv njegove politike, koju je ocijenio pogubnom za Srpsku. On je poručio predsjedniku Srpske da ga “bude sramota svake riječi koju je rekao” i ponovio da je spreman da na bazi argumenata o svemu ovome razgovaraju.

Lider PDP-a je naveo da je bio na pregovorima o Butmirskom paketu i da je u ime PDP-a rekao da odbija taj paket, a da je Dodik tada rekao da su on i SNSD, čiji je lider, za NATO, da bi nakon pregovora pred kamerama rekao da je protiv.

Borenović je ocijenio da to razotkriva Dodikovu lažnu priču i lažni patriotizam. On je rekao da Dodik možda može da ga ućutka nekim sredstvima, možda, kako kaže, likvidacijom, ali da se ne plaši.

Borenović je Dodiku poručio da bi trebalo “predsjedniku Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović pomoći da savlada prvi razred osnovne škole, jer je nemoguće da nešto pojeftini za 113 odsto i da se produži život penzionerima”. On je Dodika pozvao da pročita obrazloženje opozicije za izglasavanje nepovjerenja Vladi i da kaže šta nije tačno u 200 strana te inicijative koju su predali u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj