TRUMP POSJETIO ZID PLAČA! Rabin: Vratit će se još nekoliko puta, jer bio je vidno potresen!

Predsjednik SAD Donald Tramp prvi je predsjednik te zemlje koji je posjetio Zid plača u Jerusalimu. U toj historijskoj posjeti, Trampa je pratio rabin Šmuel Rabinovic, koji je izjavio za radio Izrael da jeTramp prvi predsjednik SAD koji je posjetio Zid plača sa predsjednikom SAD pročitao dva psalma, a u jednom se navodi da je Jerusalim “grad koji je ujedinjen”.

Tramp je rekao da razumije značaj Zida plača za jevrejski narodi i da je želio da ga posjeti dok je u Izraelu.

Rabin je kazao da je siguran da će se Tramp vratiti, možda i nekoliko puta, jer, kako je primjetio, bio je vidno potresen.

Bivši predsjednik SAD Barak Obama posjetio je Zid plača 2008. godine, međutim, to je uradio tokom predizborne kampanje, dok još nije bio na poziciji predsjednika.

 

Neredi tokom Trampove posjete Izraelu, ubijen Palestinac

Palestinski napadač ubijen je navodno prilikom pokušaja napada nožem na jednog policijskog službenika u blizini Jerusalima u vrijeme posjete predsjednika SAD Donalda Trampa, saopšteno je iz izraelske policije. Napad se desio u toku nereda koji su izbili na Zapadnoj Obali, gdje su Palestinci najavili štrajk solidarnosti sa stotinama štrajkača glađu u izraelskim zatvorima.

  U saopštenju izraelske policije se navodi da se napad na policijskog službenika desio kod Abu Disa, palestinskog grada u blizini Jerusalima, prenosi AP.  Najžešći sukobi Palestinaca sa izraelskom vojskom izbili su u blizini sela Kalandija na periferiji Jerusalima, gdje je na desetine Palestinaca palilo smeće i gume i gađalo pripadnike vojske flašama i kamenjem. 

Iz vojske je saopšteno da su pripadnici oružanih snaga na napad u Kalandiji odgovorili suzavcem i gumenim mecima.  Iz palestinskog Ministartsva zdravlja saopšteno je da su u neredima povrijeđene tri osobe.

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj