KAKO HASANBEGOVIĆ POMAŽE BANDIĆU?! Insistiranjem na promjeni naziva ‘Trga Maršala Tita’, mobilizuje lijeve glasače da glasaju za Bandića!

Svojim suludim zahtjevima o promjeni naziva Trga maršala Tita u Zagrebu, dojučerašnji gorljivi HDZ-ovac, a sadašnji član nezavisne liste Brune Esih, Zlatko Hasanbegović, tjera ‘vodu na mlin’ aktuelnom gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

Naime, aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je izjavio kako je njegova Stranka rada i solidarnosti spremna odustati od svih čelnih funkcija u zagrebačkoj Gradskoj skupštini samo kako bi se formirala “velika koalicija”.

Po rezultatima nam pripada predsjednik Skupštine, ali spremni smo sve žrtvovati samo da vidimo taj konsenzus i da bude malo hrvatskog zajedništva“, rekao je Bandić u vijestima RTL-a. Njegova Stranka rada i solidrarnosti, naime, relativni je pobjednik nedjeljnih lokalnih izbora, ali u Skupštini nema većinu.

Na riječi Zlatka Hasanbegovića, s liste nezavisne Brune Esih koja je također ušla u Skupštinu, da su spremni poduprijeti Stranku rada i solidarnosti u Skupštini ako promijeni ime Trga maršala Tita, Bandić odgovara: “Moja sugestija Hasanbegoviću je da nema uvjeta”.

Ponovio je da o imenu toga trga građani trebaju odlučiti na referendumu. “To je jedino moguće. Jer, što ako mi sad promijenimo ime, a poslije dođe lijevija opcija na vlast u gradu, znate što će oni napraviti? Opet će promijeniti ime i nismo napravili ništa”, kazao je.

Tako je, zahvaljujući angažmanu Hasanbegovića, Bandić u javnosti postao ni manje ni više nego ‘ljevičar’. Zašto je to bitno u ovom trenutku? Zato što iza njegove protukandidatkinje u drugom krugu, Ankice Mrak Taritaš stoji ‘antibandićevska’ koalicija stranaka u čijem sastavu se nalazi i SDP. 

Da li će Bandić i Hasanbegović uspjeti u svome naumu i osigurati  šesti mandat aktuelnom gradonačelniku Zagreba zavisit će od (ne)odlučnih glasača ljevice.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj