UZELI SMO U OBZIR ONO ŠTO NAM JE NAROD PORUČIO! Le Penova odustala od ideje Frexita!

Liderka francuske partije ekstremne desnice Nacionalni front, Marin Le Pen, odustaje od svoje ideje da Francuska treba da napusti Evropsku uniju. Le Pen je u petak izjavila da će njena partija započeti sa razmatranjem svog protivevropskog stava nakon što prođu parlamentarni izbori sljedećeg mjeseca.

“Neće biti Frexita. Uzeli smo u obzir to što nam je francuski narod rekao”, rekao je ekonomski strateg te partije Bernar Mono. Mono je naveo da i dalje smatra da euro nije tehnički vrijedan, ali da nema smisla tvrdoglavo insistirati.

“Od sada će naša politika biti da pregovaramo o sporazumima sa EU koji bi nam dali veću kontrolu nad budžetom i bankarskim propisima”, rekao je Mono.

Marin le Pen je izjavila da bi joj bilo prirodno kada bi potpredsjednik Nacionalnog fronta Florijan Filipo podnio ostavku sa mjesta u partiji ukoliko bi napustila jedan od glavnih stavova koji je branila u toku neuspjele predsjedničke kampanje: odustajanje od eura. Ona je navela da bi “na njegov račun” išao njegov izlazak iz partije i dodala da njegovo skorašnje upozorenje o napuštanju partije ukoliko se promjeni stav o euru, nije shvatila kao “ucjenu”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj