ŽIVOT SE VRAĆA U HALEP: Više od 15.000 malih i srednjih preduzeća ponovo pokrenulo proizvodnju u najvećem sirijskom gradu!

Više od 15,000 malih i srednjih preduzeća ponovo rade u najvećem sirijskom gradu Halepu, navodi se u saopštenju ministarstva za industriju sirijske republike. Dopisnici agencije Ruptli posetili su jednu firmu i razgovarali sa radnicima.

Abd Ali-Munjem Remo rekao je za ruske medije da je ovo jedan “radostan momenat”.

Radimo zahvaljujući struji koju plaća država. Ranije smo se oslanjali na privatne generatore zbog čega su troškovi proizvodnje činili naš rad neprofitabilnim. Ali sada, kao što možete vidjeti, popravke se obavljaju svuda i vlasti nam obećavaju još veći protok struje tokom dana. Rade svakoga dana od jutra do večeri kako bi pomogli preduzimače, a mi sa druge strane podržavamo napore vlade da obnovi ekonomiju – kazao je Remo.

Stabilan dotok električne energije Halepu obnovljen je februara 2016. godine kada su elitne sirijske snage – Tigrovi – oslobodili gradsku termoelektranu od terorista DAIŠ-a. Prije nekoliko dana, elektrana je sabotirana zbog čega je vladala nestašica struje širom grada.  

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj