EGIPATSKI AVIONI BOMBARDOVALI TERORISTIČKE KAMPOVE U LIBIJI! Al-Sisi: Prolivena je egipatska krv i to neće proći nekažnjeno

Egipatsko vazduhoplovstvo izvršilo je šest vazdušnih napada na kompove u blizini Derne u Libiji, saopšteno je iz egipatske vojske. U saopštenju se navodi da su napadi izvršeni na lokacije na kojima se vjerovatno nalaze položaji militanata koji su odgovorni za jutrošnji napad na hrišćanske civile. 

Egipatski avioni bombardovali položaje militanata

Egipatski predsjednik Abdel Fatah el Sisi potvrdio je da su napadi bili usmjereni na potencijalne položaje terorista u Libiji. Kazao je kako će uništiti sve kampove za obuku terorista u Egiptu, ali i va njega.

Danas nisu ubijeni hrišćani, danas su nastradali Egipćani. Prolivena je egipatska krv i to neće proći nekažnjeno, kazao je između ostalog vidno potreseni predsjednik Egipta.

Mediji su ranije prenijeli da su nepoznati napadači pucali iz tri vozila na autobus sa Koptima i tom prilikom ubili 26, a ranili 25 osoba.

Oglasio se Donald Trump

Krvoproliće nad kršćanaima mora prestati, a svi koji pomažu ubicama moraju biti kažnjeni“, rekao je u izjavi američki predsjednik Donald Trump, koju je izdao njegov ured za medije dok je trajao samit  G7 u Taormini u Italiji.

Teroristi vode rat protiv civilizacije, i na svima nama koji cijenimo život je da se suočimo sa ovim zlom i pobijedimo”, kaže se dalje u saopštenju.

Ova nemilosrdna klanja kršćana u Egiptu izazivaju bol u našim srcima i tugu u našim dušama“, rekao je Trump, koji se prošle sedmice na samitu u Rijadu sreo s egipatskim predsjednikom Abdel Fattahom al-Sisijem.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj