TERORISTI NE MIRUJU: Najmanje 28 osoba ubijeno u napadu na Kopte

U oružanom napadu maskiranih muškaraca na autobus sa egipatskim Koptima južno od Kaira danas je ubijeno 28 osoba, među kojima su i djeca, a ranjeno je više od 20 ljudi, saopštili su egipatski zvaničnici novi bilans žrtava.

Napad se dogodio provinciji Minya, oko 220 kilometara južno od Kaira, kada je autobus sa hrišćanima išao ka manastiru u pustinji. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali je ekstremistička organizacija DAIŠ u prethodnih nekoliko mjeseci izvela tri napada na crkve u kojima je ubijeno 75 osoba.

Podsjećamo i Al qaida i DAIŠ vremenom su se razvile iz ekstremističke organizacije Muslimansko bratstvo, koja ima jako uporušte u Egiptu.

Već smo ranije javljali kako su egipatski građani upozoravani na mogućnost napada na hrišćane, ali  i ambasada zapadnih zemalja jer će to biti mete ekstremista. Podsjećamo 9. aprila u samoubilačkim napadima na crkve u Tanti i Alexandriji smrtno je stradalo 46 osoba.

(VIDEO) AL-SISIJEV GOVOR O FINANSIJERIMA TERORIZMA IZAZVAO PRAVU BURU! Saudijska Arabija i UAE blokirali web stranice Al-Jazeere jer su objavile odgovor katarskog Emira u kojem kritikuje Trumpa i traži povlačenje ambasadora!

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj