(VIDEO) MACRON VRATIO TRUMPU ZBOG IZBJEGAVANJA RUKOVANJA SA MERKELOVOM: Pogledajte kako je francuski predsjednik eskivirao pozdrav s Trumpom u zadnji tren!

Samit čelnika NATO-a s novim igračima poput francuskog predsjednika Emmanuela Macrona te američkog Donalda Trumpa ne prestaje lansirati viralne hitove. Na najnovijoj snimci vidi se kako je Macron eskivirao pozdrav s Trumpom da bi prije njega pozdravio Angelu Merkel.

Novoizabrani francuski predsjednik sam je tvitao video u kojem se vidi kako se šeće crvenim tepihom prema skupini šefova država NATO-a i čini se da ide ravno prema Trumpu koji mu širi ruke u pozdrav. No u posljednjem trenutku Macron je odlučio malo manevrirati te je naglo skrenuo u desno, prvo srdačno pozdravivši Merkel, dok Trumpu, koji je ostao u ‘neugodnjaku’ s podignutim rukama, nije preostalo ništa drugo nego da ih spusti.

Macron je potom nastavio rukovati se s ostalim državnicima, uključujući Trumpa. Čini se da se ne radi o suptilnoj igri moći, već demonstraciji podrške Merkel nakon što se Trump odbio rukovati s njom prvi put kad su se sreli nakon što je on posao američkim predsjednikom.

Amerikanci peticijom traže da se Tramp izvini premijeru Crne Gore

 

Nakon što su svjetski mediji objavili vijest da je američki predsjednik Donald Tramp odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića prilikom obilaska novog sjedišta NATO-a u Briselu, američki građani su pokrenuli peticiju kojom traže da se Tramp izvini Markoviću, prenijela je RTCG.

Peticija je pokrenuta na portalu “We the people“, a da bi ona bila dostavljena Bijeloj kući do 24. juna potrebno je prikupiti 100.000 potpisa. Do sada je peticiju potpisalo 89 građana SAD.

CNN je objavio tekst sa videom “Pogledajte kako je Tramp odgurnuo premijera u stranu“, dok je BBC naveo da se Tramp progurao pored premijera Crne Gore. Istovremeno, portal “Bazfid“ organizovao je anketu. Skoro svi čitaoci tog portala, njih 95 odsto, smatraju da je Tramp namjerno odgurnuo Markovića.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trampa da uputi pismeno izvinjenje Markoviću. “Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred premijerom države i svim članicama NATO-a. Tramp mora odmah da se izvini svim NATO članicama zbog svog ponašanje“, navodi se u peticiji.

Američki “Komedi central“ objavio je satirični snimak na kojem Tramp drži konferenciju za novinare u sjedištu NATO-a, a prije toga se gura do svog mjesta riječima: “Izvinite, sklonite mi se sa puta. Amerika ide prva“.

 

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj