BRITANSKI LOVCI U AKCIJI ZBOG RUSKIH AVIONA! Moskva: Ruski avioni nisu narušili britanski vazdušni prostor!

Dva borbena aviona britanske avijacije uzletjela su iz baze “Losimaut” u Škotskoj nakon ulaska dvije ruske letjelice u vazdušni prostor, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Britanski lovci u akciji zbog ruskog aviona

“Dva borbena aviona `tajfun` poletjela su iz baze jer su dvije ruske letjelice ušle u britanski vazdušni prostor”, navodi se u saopštenju. U saopštenju se ističe da su se oba aviona bezbjedno vratila u bazu.

Velika Britanija redovno šalje avione radi presretanja ruskih letjelica ako se nalaze u neposrednoj blizini britanskog vazdušnog prostora.

Rusi negiraju britanske tvrdnje

Rusko ministarstvo odbrane demantovalo je danas navode da su dva ruska borbena aviona narušila vazdušni prostor Velike Britanije. Ruski bombarderi Tu-22M3 izveli su planirani let iznad neutralnih voda Barencovog i Norveškog mora, navodi se u saopštenju ministarstva.

 Takođe se kaže da je let izveden u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora, ne narušavajući granice drugih država, prenosi Tass. “U skladu sa planom obuke pilota, ovi avioni redovno u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad voda Atlantika, Arktika, Tihog okeana i Crnog mora”, navodi rusko ministarstvo odbrane.

 

 (Global CIR/Agencije)

Komentiraj