TRUMP NIJE UPOZNAT SA POJEDINOSTIMA! Juncker: Povlačenje SAD-a iz sporazuma o klimi trajat će godinama

Evropa mora jasno da stavi do znanja Washingtonu da povlačenje iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama nije pravolinijski proces i da su za potpuno napuštanje potrebne godine, rekao je danas predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

“Dužnost Evrope je da kaže da to tako ne ide”, rekao je Juncker na konferenciji studenata o budućnosti Evrope, koju je organizovalo njemačko Udruženje poslodavaca /BDA/. Juncker je istakao da Amerikanci ne mogu samo tako otići i napustiti sporazum. “Trump tako misli zato što nije upoznat o pojedinostima”, rekao je Juncker.

Juncker je podsjetio da su potrebne godine ako SAD stvarno žele da se povuku iz sporazuma i odreknu svojih obaveza u tom smislu.

Trump: Uskoro odluka o Pariskom sporazumu

Američki predsjednik Donald Trump rekao je večeras da će odluka administracije o povlačenju Vašingtona iz Pariskog sporazuma o klimatskim promjenama biti uskoro donesena. Odgovarajući na pitanje novinara u Ovalnom kabinetu Tramp je rekao da je čuo argumente obje strane o ovom pitanju, ali da još nije donio konačnu odluku.

“Čuo sam mišljenja velikog broja ljudi, sa obje strane”, rekao je Trump. On je dodao da će “veoma brzo” donijeti odluku o tom pitanju.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj