(VIDEO) ‘FRANCUSKA JE VAŠA ZEMLJA’: Macron pozvao američke naučnike da dođu u Francusku i nastave svoja istraživanja

Dok očekujemo zvanični stav Bijele kuće o ‘Pariskom klimatskom sporazumu’ za koji se vjeruje da će ga Trumpova administracija odbaciti, snažna poruka ohrabrenja američkim naučnicima stigla je iz Francuske. Doduše, ona je izrečena 10. februara ove godine dok Macron nije bio izabran za francuskog predsjednika, no sudeći po njegovim posljednjim stavovima i potezima ne treba sumnjati da je se još uvijek drži.

Novoizabrani francuski predsjednik Emanuel Macron pozvao je američke naučnike koji se bave klimatskim promjenama i saniranjem njihovih posljedica da dođu u Francusku i Evropu. Tamo će po Macronovim riječima dobiti jedan kvalitetan budžet za razvoj njihovih projekata, a za evropske i francuske istraživače Macron je kazao kako ih očekuje još više novca i investicija jer je Evropa svjesna problema klimatskih promjena i posvećena je njegovom rješavanju.

Želimo inovativne ljude koji će raditi na proučavanju klimatskoih promjena i obnovljivih izvora energije, Francuska je vaša nacija, kazao je na kraju Macron.

Ovaj video je još jedan od indikatora da će Evropa veoma brzo postati lider slobodnog i naprednog svijeta, uz lidere poput Emanuela Macrona i Angele Merkel, nasuprot izolacionizmu kojeg zastupaju Donald Trump i Theresa May.

I have a message for you guys.

Publié par Emmanuel Macron sur jeudi 9 février 2017

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj