(VIDEO) IMAMO NOVI HIT! Pjesma “Lažljivica” o britanskoj premijerki sve popularnija

Pjesma u kojoj britansku premijerku Theresu May kritikuju i nazivaju lažljivicom napreduje na listi najslušanijih numera ove sedmice, uprkos odbijanju britanskog radija BBC da je objavi. Pjesma “Lažov, lažov GE2017” trenutno zauzima treće mjesto, saopćila je kompanija koja objavljuje listu najslušanijih singlova.

“Ona je lažljivica, lažljivica, ne možete da joj vjerujete, ne, ne, ne”, kaže se u pjesmi sedmočlanog benda “Captain Ska” koja je promovisana u petak, prenosi AFP. U pjesmu su ubačeni i snimci dijelova iz nekoliko govora Therese May. Više od 30.000 ljudi “skinulo” je snimak pjesme za pet dana, a emitovana je više od 100.000 puta, navela je kompanija.

BBC je neće emitovati

Radio BBC 1 saopćio je da neće emitovati pjesmu. – Mi ne zabranjujemo pjesme ili umjetnike, ali naše uređivačke smjernice zahtijevaju da ostanemo nepristrasni. Ujedinjeno Kraljevstvo trenutno je u izbornom periodu, tako da nećemo emtivovati tu pjesmu, naveo je BBC u saopćenju.

Sav prihod od pjesme prodate prije izbornog dana bit će doniran bankama hrane i jednoj inicijativi protiv mjera štednje.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj