NERVOZNI PUTIN ODBACIO OPTUŽBE O UPLITANJU U AMERIČKE IZBORE ‘Tu nema ničeg, nula, radi se o histeriji, trebate li tabletu?’

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da je Donald Trump vodio bolju predsjedničku kampanju od Hillary Clinton i da su američke obavještajne službe vrlo lako mogle lažirati dokaze da je Rusija hakirala Demokratsku stranku.

 

Američki obavještajci kažu da se Rusija pokušala umješati u američke predsjedničke izbore hakirajući Trumpove suparnike, optužba koja je produbila politički skandal da je Trump održavao nedopuštene odnose s Moskvom, što on odbacuje.

Obraćajući se Međunarodnom gospodarskom forumu u St.Petersburgu, Putin je rekao da su optužbe za hakiranje tek “štetan trač” koji narušava međunarodne odnose i globalnu sigurnost. Dodao je da je osobno pregledao američka obavještajna izvješća i ustvrdio da u njima nema nikakvih “značajnih dokaza”.

Ideja da je hakiranje izvedeno s ruskih IP adresa su apsurdne, rekao je Putin. “IP adrese se mogu lažirati…Tako se može lažirati sve i optužiti bilo koga. To nisu dokazi”, istaknuo je ruski predsjednik. Putin, koji bi se s Trumpom trebao prvi put sastati u srpnju na summitu G20 u Hamburgu, smatra da se Trump bolje povezao s biračima od Hillary Clinton. Dodao je da njezini pristaše za neuspjeh sada pokušavaju optužiti Ruse.

“No, problem nije u nama, problem je negdje unutar američke politike”, rekao je Putin. Ruski predsjednik je jednako odlučno odbacio optužbe o postojanju nekog tajnog dogovora Moskve i Trumpa prije inauguracije novog prvog čovjeka SAD-a.

“Tu nema ničeg, nula. Radi se o histeriji”, istaknuo je nervozni Putin i moderatora rasprave upitao “trebate li tabletu?”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj