OVAJ PUT U NOVOM TRAVNIKU: Još jedna zabrana Thompsonovog koncerta

Kontroverzni pjevač Marko Perković Thompson suočava se s još jednom mogućnošću zabrane njegovog koncerta, a ovoga puta riječ je o Novom Travniku u BiH gdje je njegov nastup najavljen za 29. juni.

Još jedna zabrana Thompsonovog koncerta u Novom Travniku

Načelnik te općine Refik Lendo u pisanoj izjavi dostavljenoj u petak lokalnim medijima potvrdio je kako se protivi održavanju Thompsonova koncerta te kako je od policije već pisanim putem zatražio njegovu zabranu. Načelnik Lendo pri tom pojašnjava kako je na zabranu pozvao skladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

“Općina Novi Travnik nije konsultovana o ovom pitanju, niti je od nas traženo mišljenje i saglasnost”, stoji u saopćenju načelnika.

Organizator Thomsponovog koncerta u Novom Travniku je udruženje pod nazivom “Pront” a koncert bi se trebao održati u lokalnoj sportskoj dvorani.

Predstavnicima ovog udruženja i direktoru javne ustanove koja upravlja dvoranom u općinskom vlasništvu načelnik Lendo je poručio kako će snositi zakonom propisanu odgovornost bude li koncert održan i ukoliko zbog toga dođe do destabiliziranja sigurnosnog stanja u Novom Travniku.

“Svjedoci smo da se ovakvi koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za sigurnost građana i posjetitelja koncerta“, stoji u priopćenju.

 

(Global CIR/Avaz)

Komentiraj