DODIKOV SAVJETNIK IZ IZRAELA NAMJERAVA TUŽITI SDS! SDS treba da se stidi što “objavljuje tendenciozne prljavštine”

Šef Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arie Livne poručio je danas SDS-u da Predstavništvo Srpske u Izraelu postoji i radi i da će se, zbog tendencioznih neistina koje u svojim saopštenjima objavljuje ta stranka, konsultovati sa advokatom u vezi s preduzimanjem odgovarajućih mjera.

Slikovni rezultat za livne i dodik

U reagovanju na saopćenje SDS-a upućeno premijerki RS-a Željki Cvijanović, u kojem je navedeno da je “laž da RS ima Predstavništvo u Izraelu, a istina da je neko opljačkao novac preko nepostojećeg Predstavništva”, Livne je rekao da SDS treba da se stidi što “objavljuje tendenciozne prljavštine”.

“Tu zaista postoji laž. Lažete objavljujući tendenciozne prljavštine, bacajući blato na čovjeka od 96 godina koji je cijeli svoj dugačak život proveo u poštenju, boreći se za ideale u koje vjeruje. Za pravo čovjeka, bez obzira na nacionalnu pripadnost i religiju, na slobodan život. Čovjeka koji je u kocentracionim logorima i u partizanima preživio holokaust, izgubivši cijelu porodicu“, navedeno je u saopćenju Privrednog predstavništva RS-a u Izraelu.

Livne je SDS-u poručio da, što se tiče Predstavništva, budu mirni, jer ono postoji i radi, a ovih dana završava se dobijanje dozvola za početak gradnje i rada dva projekta.

“Ko su ti ljudi iz SDS koji dozvoljavaju sebi pisati o pljačkanju novca preko nepostojećeg predstavništva? To je način da se stigne na dno dna. Nema nikakve potrebe za objašnjavanje. Može se samo reći sramota i stidite se”, naveo je Livne.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj