OPOZICIONI RAT NA TWITTERU! Janković: Ja držim riječ, Živković: Da, očekujem da se ne laže

Dva srbijanska opoziciona lidera Saša Janković i Zoran Živković sukobili su se pošto je lider Pokreta slobodnih građana na Tviteru podijelio tekst od prije dva mjeseca, kada je dodao ovdje neko drži riječ, aludirajući na to da će po formiranju pokreta ući i Nova stranka Zorana Živkovića.

Ubrzo pošto je tekst podijeljen uslijedila je polemika, gdje su pojedini tviteraši napisali da izgleda da neće, na šta je Saša Janković dodao da on nije porekao riječ.

Polemika je uslijedila kada je jedan od odbornika Nove stranke iz Sombora napisao da je Saša Janković bio na Glavnim odborima svih stranaka koje su ga tokom predsjedničke kampanje podržali, osim Nove Stranke.

Janković je na to ironično odgovorio da se ne ljuti, jer se poziv vjerovatno negdje zagubio, i da on svoju riječ nije prekršio. Janković je i dodao da mu je žao zbog ljudi iz Nove stranke koji su pomislili da zapravo on nije htio da se Nova stranka pripoji Jankovićevom pokretu.

Također, lider Pokreta slobodni građani dodao je da je Zoran Živković lider Nove imao očekivanja, koja ne može da ispuni i da se poziv negdje zagubio.

Član Nove je zatim dodao i informaciju koju je Živković navodno rekao Jankoviću: “Ako  sam ja problem za saradnju, nemate problem. Da li je to tačno?”

U polemiku se ubrzo uključio i Zoran Živković lider Nove stranke: ” Da, očekivanja su da se drži riječ, da se ne laže. Ako je to mnogo”. Potom se javio Građanski front sa molbom da li je moguće da prepisku nastave interno, a ne javno, Živković je samo kratko prokomentarisao: “Nemam nameru da nastavljam….”

Podsetimo, Lider Nove stranke Zoran Živkovic nije podržao protest opozicije, koji je organizovao Saša Janković posle Vučićeve inauguracije jer smatra to besmislenim. Već tad je još bilo jasno da nešto među njima dvojicoma ne štima.

 

Ako je smisao okupljanja protivljenje Vučićevoj inauguraciji, onda je trebalo protestovati u trenutku njenog dešavanja između 10 i 12 sati, kad je Nova stranka i bila na ulici – ocjenjuje Živković, uz opasku da su na skupu bili prisutni oni među kojima je jedan napravio Vučiću stranku, drugi mu je služio, a treći dijeli njegove stavove.

 

(Global CIR/Kurir.rs)

Komentiraj